Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Klímával télen-nyáron

Napjainkra egyre jobban terjed a légkondicionálók használata, és ennek többtényezős oka van. A legfontosabb az, hogy ez az a berendezés, amellyel egyszerre megoldhatjuk télen, az egyre melegebb nyarak során a lakás hűtését, nyáron pedig ugyanezzel a készülékkel a fűtést.

Léteznek már olyan klímák, amelyek egyben a levegő tisztán tartását is szabályozzák. A készülékkel energiát is tudunk megtakarítani, és akár a fali verzióról, akár a mobil változatról legyen szó, elmondhatjuk, hogy a jelenlegi egyéb fűtési alternatívák mellett klímával fűteni egyre jobban megéri.

Egyéb melegítési típusok

Ha vannak már a háztartásban más, jól bevált, alternatív fűtési módozatok, de szükség van még egy kis kiegészítésre, pl. Ha valamelyik családtag fázós, vagy csak a helyiség egyik szegletében van szükség kiegészítésre, akkor el lehet gondolkodni egy radiátor vagy egy hősugárzó beszerzésén.

A Bonus Shop téli fűtési alternatívákban is bővelkedik az oldalukra betérő látogatók számára. Különböző elektromos konvektorok, hősugárzók és olajradiátorok széles választékát kínálja. Amennyiben kérdésed van a különböző típusokkal kapcsolatban, keresd a cég munkatársait!

Szempontok a vásárlás során

Amikor valaki végül a légkondicionáló mellett teszi le a voksát, van néhány szempont, amelyet figyelembe kell venni, mielőtt eldöntjük, melyik típust vesszük meg. Először is fontolóra kell venni, hogy egy vagy több helyiséget szeretnénk-e vele fűteni.

Egy olyan házban, ahol nincs másik tüzelési alternatíva, érdemes elgondolkodni, hogy mindegyik nagyobb helyiségbe légkondit kötünk be, ezzel jelentős megtakarítást érhetünk el a téli hónapokban.

Ha biztosított több szoba között a levegőáramlás, akkor ezzel csökkenthetjük a megvásárolni kívánt készülékek számát.

Egy fali klíma mindig két részből áll, egyet a szoba falán, egyet pedig külső oldalon kell elhelyezni. Ezeket jó előre mérlegelni kell, hiszen nem igazán praktikus, ha a klíma a fejünkre, azaz az ágy felé fújja a levegőt. A kültéri egység pedig jellemzően ne a főfalon helyezkedjen el, hanem kevésbé látható oldalon.

Légkondik esetében is széles választékkal találkozhatunk, így alaposan körbe kell járnunk, hogy ár-érték arányban melyik éri meg, melyiknek a legjobb számunkra a teljesítménye.

A tisztítás, mint sarkalatos pont

Ne felejtsük el, hogy a légkondicionálókat rendszeresen tisztíttatni kell. Vannak típusok, amelyeket elegendő egyszer egy évben, de vannak, amelyeket többször is kell és ennek is költsége van. Erről nem árt előre meggyőződni, hogy az általunk kiválasztott készülék melyik kategóriába esik.

A gyakori karbantartás nélkülözhetetlen egy klímánál, mivel a levegő cseréltetésével a baktériumok, apró szennyeződések megtelepednek a készülék belsejében. Az eszköz ismétlődő takarításával betegségeket előzhetünk meg. Figyeljünk a megfelelő hőmérséklet beállítására is!

Legyen szó egy fali vagy egy mobil klíma vásárlásáról, a Bonus Shop oldalán mindegyik termék és ezek alternatívái, kiegészítésként légtisztító berendezések közül is választhatunk!

Hirdetés