Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Praktikus tippek a hamisítatlan gin élményének átéléséhez

Ebben a cikkben azt a nem elhanyagolható, pozitív jövőképet szeretnénk bemutatni, hogy a minőségi ginfogyasztás élménye egyre többek számára válhasson megismerhetővé. Emiatt osztunk meg tehát olyan tippeket és tanácsokat, amelyeknek az ismeretében az ember bátrabban kísérletezhet a ginkülönlegességekkel.

Most akkor a kevert, vagy pedig a párolt gin az igazán finom és ínycsiklandó?

Alapvetően azt lehet kijelenteni a kérdés kapcsán, hogy a kevert ginvariációk számítanak a gyengébb minőséget képviselő italok közé. Ebből pedig talán már sejthető is, hogy a lepárlás már sokkal inkább a prémiumkategóriába tartozó ginek elkészítésének módja.

Példának okáért az iDrinks webshop szeszesital kínálatában is egyértelműen a magasabb kategóriát képviselő variációk azok, amelyek áztatott növényeket tartalmaznak. Ebből kifolyólag pedig az előállításuk kapcsán mondhatni elmaradhatatlan fázist jelent a lepárlás gyakorlata.

A végeredmény egyébként akkor érezhető leginkább, amikor a gint önmagában fogyasztja az ember. A magasabb nívót képviselő változatok ebben a formátumban is elsőrendű élményt okoznak.

A fűszeres élményt megtestesítő minőségi gint nem érdemes keverni

Jelen esetben a különböző citrusos, vagy egyéb karakteres ízekkel megbolondított fűszeres ginek azok, amelyekről alapvetően szó van. Ezek a változatok pedig már egyértelműen abba a kategóriába esnek, amelyek ténylegesen komoly gasztronómiai értékkel büszkélkednek.

Ennek szellemében nem túlzás élni azzal a kijelentéssel sem, hogy bizony ezek a ginek önmagukban, vagy pedig alternatív lehetőségként, jégre töltve adják ki legteljesebben a rájuk jellemző értékeket.

Bizonyos értelemben tehát megint ugyanoda lyukadunk ki. Ha a gin kellően fűszeres és minőségi, akkor már bizony bűnnel érne fel gyakorlatilag bármivel is keverni.

Mi a helyzet az eredetvédelem kérdésével a ginkülönlegességek esetében?

Először is fontos tisztában lenni vele, hogy az eredetvédelem bizony létező fogalom a ginnel készült italok kapcsán. Némileg konkretizálva a dolgot azt érdemes tudni, hogy a minimum 37,5% alkoholtartalmú alternatívák tekinthetőek megfelelőnek az eredetvédelem szempontjából.

Jobban belegondolva ez egyértelműen pozitív hírnek számít. Elvégre azt jelenti, hogy a ginkülönlegességek minősége szabályozások útján is biztosítható. Kedvezőek és biztosítottak tehát a lehetőségek annak kapcsán, ha a minőségi ginfogyasztásra szeretnénk koncentrálni.

Aminek egyébként abszolút megvan a maga létjogosultsága. Részünkről egyértelműen az az álláspont kijelenthető, hogy el kellene következnie egyfajta ginforradalomnak. Ugyanis sokaknak jelenthetne pozitív meglepetést annak a felfedezése, hogy nemcsak a tonikváltozatokkal együtt képzelhető el a gin élvezetes fogyasztásának az élménye.

Hirdetés