Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Nem idomtalanok az egyéb idomok

Az öntözés egyáltalán nem modern találmány. Már a VI. évezred előtti időkből is találtak öntözésre utaló jeleket Mezopotámia, Egyiptom és Irán egyes szárazabb mezőgazdasági területein. Peruban, az Andok-hegységben pedig a Zana-völgyében három öntözőcsatorna maradványai is felszínre kerültek a IV. és a III. évezredből. És a régészeti felfedezéseket hosszan lehetne sorolni még.

Mindez azt mutatja, hogy a vízgazdálkodás és az öntözés nem csak a mai kor embere számára lényeges, hanem mindig is az volt. És egyre inkább az lesz a globális felmelegedés előretörése miatt.

Nagyok és kicsik is öntözőrendszert használnak

Nem csupán az intenzív növénytermesztést folytató vállalkozások számára fontos azonban a megfelelő öntözéstechnikai rendszerek kiépítése és üzemeltetése. A háztartások, kisebb vállalkozások, sportpályák vagy parkok számára is lényeges, hogy mesterséges úton tudják biztosítani az ideális nedvességtartalmat a növények számára. Persze ezzel a benne élő állatoknak is biztosítják az ideális életfeltételeket.

Szerencsére ma már egyáltalán nem bonyolult saját öntözőrendszert telepíteni. A Medence Óriás webáruházában például minden ehhez szükséges rendszerelemet megtalálunk: csöveket, vezérlőelemeket, szelepeket, érzékelőket, szórófejeket, kiegészítőket és egyéb idomokat is.

Csak összehangoltan!

Persze az automata öntözésvezérlő rendszerek is kisebb alegységeik precíz és összehangolt működésével tudnak csak optimális eredményt biztosítani folyamatosan. Hogy a megfelelő helyre telepített kis fúvókákból pontosan a beállított időben és helyre induljon a vízsugár a növényekhez, nem csak a wifi-n keresztül vezérelhető központi elem szükséges, hanem a periférián is jó minőségű és strapabíró idomokra van szükség ehhez.

A nem túl költséges, de igen-igen megbízható hollanderes szelepkötő soros T-idomok például főképp a mágnesszelepek szerelésénél játszanak fontos szerepet. Ugyanígy a szelepkötő toldó- vagy könyökelemek, keresztelemek is. Amilyen olcsók, olyan nagyon könnyű velük a munka – főképp a hollandis csatlakozásuk miatt. Ráadásul külön tömítés sem kell a szerelésükhöz.

Mindent az optimális a működésért

Ezek az egyéb idomok vagy szelepkötő idomok leginkább a mágnesszelepek csatlakoztatásában és az öntözőrendszer gerincvezetékének szétágaztatásában elengedhetetlenek. Olyanok, mint a fő és a mellékutak és közöttük a leágazások. Ha jó a tervezés és a kivitelezés, azaz az adott terepviszonyok és vízigények és a lehetőségek szem előtt tartásával épül ki a rendszerünk, garantált a lehető legjobb működés. Ehhez már csak a megfelelő minőségű elemek, high-tech és egyéb idomok lesznek szükségesek.

A Medence Óriás hatalmas választékot kínál ezekből is. Legyen szó virágoskertről vagy csodás gyepszőnyeg megfelelő öntözéséről, a kerti palánták növesztéséről, igazán minőségi eszközök érhetők el a webáruházban.

Hirdetés