Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Miért ilyen népszerű a lucfenyő?

A lucfenyőről leginkább a karácsonyi készülődés során hallhatunk, hiszen népszerű választásnak bizonyul a karácsonyfát illetően. Sokan nem is tudják, milyen fontos alapanyagot biztosít ez a csodás fa az építőiparnak. Bemutatjuk remek tulajdonságait!

A lucfenyő különlegessége

Az építőiparban és a berendezések világában is kiemelkedően híresek a faanyagok és a fenyő fűrészáruk. Nem csak, hogy számos területen felhasználhatóak, könnyedén formálhatóak, de a környezetünket sem terhelik meg. A fa megmunkálásakor és felhasználásakor nagyon kevés hulladék termelődik, mert minden megmaradt része felhasználható.

Számos előnyük közé tartozik még a strapabíróságuk és a remek ellenálló képességük, amely bármilyen építkezés vagy felújítás során első számú tényező.

A lucfenyő világosabb, sárgás-fehér színű fa. A fatest külső és belső részének színei nem különböznek, szép csíkozásuk miatt pedig remekül mutatnak az otthoni enteriőrben. Akár kombinálhatjuk is a különböző skandináv vagy modern stílusokat, a lucfenyő szinte biztosan beleolvad bármilyen összképbe.

Fontos tudni, hogy a fa az idő előrehaladtával sötétebbé válhat, ezért a lakkválasztásnál érdemes ezt figyelembe venni.

Mi jellemző a lucfenyőre?

A lucfenyő súlyát tekintve közepesen nehéznek mondható. Anyagát illetően puha, de ezen tulajdonságok ellenére is stabil, szilárd és rugalmas. Könnyen munkálható, és kevés zsugorodás jellemző rá.

Az időjárás körülményeivel szemben azonban segítségre van szüksége, így kültéren építészeti faanyagvédelemmel és vegyszeres kezeléssel kell eljárnunk.

Gazdasági szempontból is népszerű választás, épületek felhúzása és újítása esetén, és szerkezetfalként is használják. A belsőépítészet is előszeretettel alkalmazza, bútorok, létrák, oszlopok, valamint zajszigetelő falak esetében is. A Káplár fatelep fenyő- és fűrészáru kínálatában kiváló minőségű faanyagok közül válogathatsz építkezéshez vagy felújításhoz!

Sokoldalú felhasználási módok 

A lucfenyő számos kerti berendezés és eszköz fontos alapanyaga. Natúr, letisztult kinézetével remekül illik bármilyen összképbe, jól variálható egyéb anyagú bútorokkal, kiegészítőkkel. A parkok és tájépítészek nagy kedvence, valamint a játszóterek építésekor is előszeretettel alkalmazzák megbízhatósága miatt.

A lucfenyő ipari fának számít, így a faforgácslapokat és a farostlemezeket alapvető nyersanyagként tekintik. Érdekes tény, hogy azokat a hegyvidéki lucfenyőket, amelyek keskeny évgyűrűket viselnek magukban, a hangszeripar is alkalmazza hangszerkészítésre.

A Káplár fatelep honlapján számos típusú lucfenyő deszkát szerezhetsz be változatos méretben és kiváló minőségben. Építkezéshez, felújításhoz vagy bútorok készítéséhez is ideális faanyagok közül válogathatsz, mely kiválasztás során örömmel segítenek a szakemberek!

Hirdetés