Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Hogyan szabaduljunk meg a narancsbőrtől? Tippek és tanácsok

A narancsbőr rengeteg nő életét keseríti meg, hiszen a combokon és a fenéken megjelenő kis gödröcskék alaposan alááshatják az önbizalmat. A narancsbőrt eltüntetni nem könnyű, ám szerencsére nem is lehetetlen, viszont sok türelemre és kitartásra lesz szükség hozzá.

Mitől alakul ki a narancsbőr?

A narancsbőr (orvosi nevén cellulit, nem pedig cellulitisz!) tulajdonképpen az a jelenség, amikor a bőr alatti zsírsejtek kitüremkednek, ez okozza a jól ismert hepehupás, narancs héjára hasonlító bőrfelszínt.

Elterjedt tévhit, hogy csak a teltebb nőkön jelentkezik, ám a karcsú testalkaton is megjelenhet. Hogy miért? Azért, mert a kialakulásáért általában két tényező a felelős: a genetikai adottságok és a helytelen életmód.

Akik alapvetően gyengébb kötőszövetekkel rendelkeznek, azokon testsúlytól függetlenül is kialakulhat, ám az életmódbeli tényezők is sokat nyomnak a latban. A helytelen táplálkozás a salakanyagok lerakódásához vezethet, a mozgásszegény életmód miatt pedig a nyirokrendszer nem tudja eltávolítani őket, így ott maradnak a combokon és a fenéken, zsírpárnák formájában.

Szintén tévhit, hogy a már kialakult narancsbőrt nem lehet eltüntetni vagy legalább csökkenteni. Persze ez nem megy egyik napról a másikra, és számos életmódbeli változtatásra lesz szükség. Az alábbi tippekkel viszont felvehetjük a kesztyűt a cellulittal szemben.

Használjunk narancsbőr elleni krémet a problémás területeken!

A narancsbőr eltüntetéséhez fontos, hogy serkentsük a vérkeringést és fokozzuk a nyirokkeringést, gyorsítsuk a salakanyagok kiürülését és a zsírsejtek lebontását. Ezt a folyamatot gyorsíthatjuk a helyileg alkalmazandó kozmetikumokkal. A Helia-D testápoló kínálatában találhatunk narancsbőr elleni karcsúsító gélt, ami paprikaolajat és fahéjolajat tartalmaz, ami intenzív vérbőséget okoz, ezáltal fokozza a salakanyag-eltávolítást.

Változtassunk az étkezési szokásainkon!

A helytelen étrend nemcsak krónikus betegségeket és hízást okozhat, hanem narancsbőrt is. Ezért kerüljük például a cukros, fehér lisztes ételeket és a feldolgozott, adalékanyagokkal teli élelmiszereket.

Helyettük fogyasszunk sok friss zöldséget és gyümölcsöt, halat, tojást, szárnyas húsokat. Ha lehet, vásároljunk biotermékeket. Az étrendünkben szerepeljen minél több méregtelenítő hatású élelmiszer (pl. alma, fokhagyma, citrom, uborka). Emellett figyeljünk oda a napi 2-3 liter folyadékfogyasztásra is.

Járjunk el rendszeresen sportolni!

A sport nemcsak az izmoknak és az állóképességnek tesz jót, de a zsírégetésnek köszönhetően a narancsbőrt is csökkenti. Hetente legalább 3 alkalommal végezzünk minimum 30-40 perces intenzív testmozgást, ami lehet például futás, aerobic, kerékpározás, spinning, TRX vagy akár tánc is.

Alkalmazzunk hideg-meleg váltózuhanyt!

Klasszikus módszer, de működik. A hideg és meleg víz váltakozása erősíti a kötőszöveteket és serkenti a vérkeringést. A hatást tovább fokozhatjuk, ha tusolás közben átmasszírosszuk a bőrünket egy narancsbőr elleni dörzskesztyűvel.

Hirdetés