Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Készletgazdálkodási megoldások a jobb eszközkezelés érdekében

A Sandvik Coromant bemutatja a CoroPlus® Tool Supplyt – a szerszámkészlet-gazdálkodás új generációját.

A fémforgácsolási világvezető Sandvik Coromant a CoroPlus® Tool Supply szolgáltatás bevezetésével kibővítette a CoroPlus® digitális megoldási kínálatát. Az új megoldás felhasználói egyesíthetik a szerszámkészlet-kezelést a szerszámlogisztikával, így segíti a gépkezelőket a szerszámok kiválasztásában és visszaküldésében, a készletfeltöltés kezelésében és a készlet feletti irányítás fenntartásában, ugyanazt a kezelőfelületet használva.

A forgácsolószerszámok nyomon követése nehéz és időigényes folyamat lehet, különösen egy forgalmas műhelyben, ahol ugyanazon szerszám több verziója szükséges. A CoroPlus® Tool Supply a szerszámkészlet feletti irányítás fenntartása érdekében egyesíti a hardver-, szoftver- és szolgáltatási megoldásokat, így felhasználóbarát szerszámkészlet-feltöltési és készletgazdálkodási rendszert alkot.

A Tool Supply szoftverekből, hardverekből és támogatási szolgáltatáselemekből áll. A CoroPlus® Tool Supply hardverével a gyártók könnyen tárolhatják és nyomon követhetik a szerszámokat. A tárolási lehetőségek testreszabhatók a létesítmény igényei szerint, olyan szerszámkiadó megoldásokkal, mint a nyitott készletek, a fedeles fiókok és a teljes szerszámos szekrények. Minden hardveropció lehetővé teszi a szerszámok biztonságos tárolását, veszteség vagy károsodás veszélye nélkül.

A szerszámok fizikai tárolása mellett a gyártók rengeteg szerszámadatot gyűjthetnek és kezelhetnek a CoroPlus® Tool Supply felhőalapú felülete segítségével, amelyet szerszámkiadó szekrénnyel vagy anélkül is lehet használni.

A műhely szerszámhasználata adatokat visz be a rendszer adminisztrációs és kezelési oldalára, segítve a mérnököket, a beszerzési és menedzsmentcsapatokat a szerszámok használatának, költségeinek, beszerzésének és készletének nyomon követésében. A CoroPlus® Tool Supply több szállító szerszámadatbázisához csatlakozik, így egyetlen területen tárolhatja a helyes szerszámadatokat, beleértve az ISO-paramétereket, az anyagjegyzéket (BOM), a pótalkatrészeket, a termékképeket és a számítógéppel segített tervezési (CAD) fájltípusokat.

A gépkezelők számára ez nagyobb rálátást jelent a szerszámok elérhetőségére, valamint a műszaki adatokhoz való könnyű hozzáférés és a munkához megfelelő szerszám beszerzésének lehetőségét. Ez azonban nem a rendszer egyetlen előnye. A kezelőfelület egyesítheti a készletkezelés több területét a készletfeltöltés egyszerűsítése érdekében. A CoroPlus® Tool Supply segítségével az új szerszámok beszerzési megrendelései közvetlenül a műhely szintjén megadhatók, így csökkenthetők az adminisztrációs költségek. Mivel a készlet automatikusan feltölthető, az üzem vezetői könnyebben ellenőrizhetik készletüket, és azonnal átláthatják a szerszámaik állapotát.

„A CoroPlus® termékcsalád azért létezik, hogy nyereségesebbé, korszerűbbé és felkészültebbé tegye az ipar digitalizálását”

– mondta el Markus Eriksson, a Sandvik Coromant digitális megmunkálási üzletfejlesztési vezetője.

„A CoroPlus® Tool Supply kiegészíti a CoroPlus® szolgáltatás meglévő elemeit, segít a műveletek még egyszerűbbé tételében és új megvilágításba helyezheti a szerszámkészletet a CoroPlus® családba történő integrálása révén.”

„Bár a forgácsolószerszámok nem a gyártás legnagyobb kiadásai, a szerszámkészlettel kapcsolatos költségek gyorsan összeadódnak, ha a szerszámokat nem megfelelően kezelik. A CoroPlus® Tool Supply kezelőfelülete megszünteti a szerszámok felkutatásának és újrarendelésének problémáját, miközben mérhető termelékenységi előnyökkel jár.”

A CoroPlus® Tool Supply integrálása nem csak a szerszámgépeket kezelők számára előnyös.

„Mivel a szerszámgazdálkodási szoftverek és hardverek felhasználói automatikusan létrehozhatják az új szerszámok megrendelését a műhelyben, a pénzügyi csapatokat kevésbé terheli az új alkatrészek újrarendelésének adminisztrációja”

– magyarázta Eriksson.

„Máshol az operatív csapatok azt tapasztalják, hogy a teljes szerszámfogyasztás csökkent, mert az egyes szerszámok pontos állapota azonnal megismerhető – nincs veszélye annak, hogy a szerszámokat kidobják, mert azt feltételezik, hogy túllépték az életciklusukat.”

„A Tool Supply mellett további szolgáltatások állnak rendelkezésre, például ügyfélspecifikus képzés, ERP-interfész és interaktív rendszeroptimalizálási támogatás. Ezekkel a szolgáltatásokkal a Sandvik Coromant segít az ügyfeleknek a jelentések testreszabásában, a termékadatokra vonatkozó speciális igényeik áttekintésében és a készletszintek felmérésében, hogy a legtöbbet hozzák ki a CoroPlus® Tool Supplyból.”

A Tool Supplyban rejlő lehetőségek meghaladják a jelenlegi funkcionalitását. A jövőbeni célok közé tartozik a kapcsolódás a CoroPlus® választék más területeihez, mint a CoroPlus® Tool Guide és CoroPlus® Tool Library. Ezt követően a felhasználók nemcsak a szerszámok helyére és állapotára vonatkozó információkból profitálhatnak, hanem hozzáférhetnek a szerszámhasználatra vonatkozó teljes ajánlásokhoz is, például az ajánlott forgácsolási sebességhez és olyan adatokhoz, amelyek mind ugyanazon felhőforrásból származnak.

Kérhet szoftveres bemutatót, vagy hozzáférhet a CoroPlus® Tool Supply próbaverziójához, ha kapcsolatba lép a Sandvik Coromant helyi képviselőjével.

Hirdetés

További cikkek a témában