Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Kertészeti kulisszatitkok – Hogyan lesz tökéletes az ágyásszegély?

Az esztétikus kert nem álom, csupán alapos tervezést igényel. Fontos, hogy minden a helyére kerüljön. Például az ágyásszegélyek segítségével jól elkülöníthetjük a kert különböző részeit és növényeit.

Persze ez nem a semmiből nő ki. Ezért meg is kell dolgozni! Szerencsére vannak olyan praktikák, amelyeknek köszönhetően viszonylag gyorsan túljutunk majd a munkálatokon. A következő pár sorban most néhány ehhez hasonló tippet hoztunk el neked.

Első lépés; a kert előkészítése

Minden a tervezéssel kezdődik. Szóval mi a teendő? Gondoljuk át, hogy milyen kertet szeretnénk! Milyen legyen az ágyásszegély formája, színe, milyen kövekkel díszítenénk azt?! A természetes kövek vagy a mesterséges kövek mutatnának jobban?

Ezek olyan kérdések, amelyekre már a kezdeti fázisban tudnod kell a választ.

Ezután határozd meg a szegély típusát. Vannak fából, betonból, hajlítható műanyagból és kőhatású anyagokból készült darabok is. Így legyen szó vintage, mediterrán, japán vagy görög stílusú kertről, könnyen megvalósíthatod azt!

Második lépés; még több tervezés

Mi következik ezek után? Ideje kialakítani a területek határait! Te hogyan játszanál a szegélyekkel? Napjainkban a spirál formájú területek igazán közkedveltek. De ha ragaszkodsz a hagyományos, téglalap, négyzet formavilághoz, annak sincs akadálya.

Végül, válaszd ki a növényeket! Fontos, hogy a kert felépítése, mint megfelelő környezet, igazodjon a fejlődésükhöz. Meglehet, hogy ebben a folyamatban a talaj minősége lesz a döntő, de az ágyásszegélyeken is sok minden múlhat. Mivel a fejlődésben a napfénynek is jelentős szerepe van, ezért igyekezzünk olyan szegélyt beszerezni, ami nem árnyékolja le nagyon a területet!

Amennyiben te is szeretnél néhány speciális ágyásszegélyt beszerezni, akkor az AutomataÖntözőrendszer.com kínálatában bátran válogathatsz!

Harmadik lépés; karbantartás és optimalizálás

Sokszor érdemes tavasszal vagy ősszel elhelyezni a szegélyeket. Ez azoknak hasznos tanács, akik még éppen keresik a megfelelő időszakot a kertépítéshez.

Ha már mindennel elkészültél, akkor ne feledkezz meg a rendszeres karbantartásról sem! Erre nagyjából havi 2 alkalommal érdemes időt szánni. A növények egészsége viszont csak akkor garantált, ha minden tavasszal, minden héten a kertben tevékenykedünk.

Nyáron 2x vagy 3x is öntözheted a nagyobb vízigényű növényeket. A K-Rain BL-24 öntözésvezérlővel az időzített locsolás sem álom többé. Az öntözés mellett szakíts időt a rendszeres gyomlálásra is!

A kertben mindig van mit újragondolni, nincs ez másképpen az ágyásszegélyekkel sem! Bármikor változtathatsz azok típusán, formáján, és mindig megújíthatod a környezeted!

Hirdetés