Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Biztonságtechnika

Ezeket érdemes tudnia a bevésőzárak működéséről

A mi házunk, a mi várunk, ugye? Mindenki igyekszik védeni az ingatlanát. Különösen ebben a meleg, nyári időszakban jellemző az, hogy az emberek útra kelnek, és a jól megérdemelt szabadságukat otthonuktól messze töltik el. Ilyenkor sokan félnek attól, hogy házukba betörhetnek, és értékeiket eltulajdonítják. Természetesen nem csak egy hosszabb távollét alatt fontos az, hogy lakásunkat a legnagyobb biztonságban tudjuk, de a hétköznapokban is. Sokat tehetünk akkor, ha a megfelelő biztonsági zárakkal látjuk el azokat az ajtóinkat, melyek az ingatlanunkat és az ingóságainkat is óvják az illetéktelen „vendégektől”. Mivel az ajtók zárrendszere az, amivel első körben találkozhatnak a betörők, lényeges, hogy olyan zárat válasszunk, ami ténylegesen megvédi az otthonunkat.

Annak ellenére, hogy manapság már a piacon sokféle zárral lehet találkozni, mégis elmondható az, hogy az összes típus célja ugyan az: megvédeni az ingatlanokat attól, hogy illetéktelenek jussanak be. Leginkább a működés és a felszerelés alapján lehet a zárakat csoportosítani. Az egyik lehetőség például a bevésőzár, mely napjainkban is igen elterjedtnek mondható, viszonylag sok ajtóban található meg. A ZárDepo szerint leginkább fa ajtókban szokták alkalmazni ezt a zár típust. Mit érdemes még tudni a bevésőzárakról, és ezek működéséről? Ezek a kilincsszerkezettel és csapdavassal ellátott zárak nem csak megbízhatóak, de sokkal dekoratívabb látványt nyújtanak, mint néhány zártársuk. Lényeges az esztétika is egy zárnál? Talán nem elsődleges szempont, de igenis fontos szokott lenni azért a külcsín egy ajtó esetében is!

A fent linken található webáruházban nem csak közelebbről szemügyre lehet venni ezt a zár típust, de többféle gyártó termékei közül tudja majd kiválasztani és megrendelni azt, ami leginkább megfelel az elképzeléseinek. Hatalmas előnye még ennek az oldalnak, hogy minden ilyen zár esetében meg lehet találni az adott termék pontos műszaki rajzát, ami hozzájárulhat majd ahhoz, hogy a lehető legjobb választást hozzuk meg az ingatlanunk biztonsága érdekében. A pontosabb és gyorsabb keresés érdekében érdemes használni a ZárDepon oldalán a keresési féltételek szűrését, hiszen így majd csak azokat a termékeket kell megnézni, amik megfelelő dorn mérettel, tokmélységgel, vagy kilincs- kulcsközép távolsággal rendelkeznek.

Ne feledje! A megfelelő zár kiválasztása nagyon fontos, hiszen a legtöbb esetben a betörők első körben a zárbetéteket próbálják feltörni. Természtesen azon kívül, hogy odafigyelünk a tökéletes zár kiválasztására, még több mindent is tehetünk. A különböző biztonsági rendszerek, riasztók és mozgásérzékelők is nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy otthonunkat valóban biztonságban tudjuk. Bármelyik időszakban megtörténhet az, hogy betörők célpontjává válik az ingatlanunk, ám minden kétséget kizáróan nyáron megnő a betörések száma, hiszen a hosszabb utazások kedveznek az illetéktelen behatolóknak. Egy jó zárral, és néhány plusz biztonsági eszközzel azonban nyugodtabban kelhetünk majd útra ilyen szempontból!

Hirdetés

További cikkek a témában