Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Váljon gyerekjátékká a takarítás egy megfelelő porszívó segítségével!

A legtöbb háztartásban megtalálható egy porszívó, annak ellenére is, ha a lakásban nincsenek szőnyegek, hiszen porszívók segítségével számos más felület hatékonyan és gyorsan tisztíthatóvá válik. Sokkal egyszerűbb, mintha egy seprűvel bűvészkedne.

Azonban érdemes körülnéznie a piacon és kiválasztani az Ön igényeihez és a lakás tulajdonságaihoz leginkább illeszkedő darabot, hogy megkönnyítse dolgát, és egy higiénikus környezetet teremtsen az egész család számára.

Manapság már számos különböző típus elérhető, amely más és más szennyeződésre specializálódott. Vannak a klasszikus porszívók, az álló porszívók, a kézi vagy morzsaporszívók, a robotporszívók, a többfunkciós vagy 2in1, 3in1 porszívók, valamint az ipari porszívók egyaránt, amelyek hatékonyan illeszkednek a felmerülő igényekhez.

Hogyan válassza ki az ideális modellt?

Mindenekelőtt érdemes meghatároznia, hogy hol fogja használni elsődlegesen a készüléket, hogy milyen felületekkel rendelkezik az otthonában. Más típus távolítja el hatékonyan a port a szőnyegekből, és más képes a parkettán felgyülemlett kosz eliminálására. A porszívó elektromos teljesítményét is érdemes megvizsgálnia, hiszen ez az érték árulkodhat a készülék szívóteljesítményéről és az energiaosztály-besorolásáról egyaránt.

Tápellátás tekintetében is különböző típusok léteznek. Vannak a hálózatról működtethető elektromos porszívók és az akkumulátoros kivitelű porszívók is, amelyeknél ugyan figyelmet kell fordítania a folyamatos töltöttségre, sokkal mobilisabbak a hagyományos társaikkal szemben.

Egyéb lényeges tényezők

Mindezen felül a porszívó tárolhatósága sem másodlagos tényező, hiszen egy kisebb lakásban nem kényelmes minden áldott nap kerülgetni a hatékony, ám hatalmas készüléket. A helyhiány orvoslására alkották meg az álló porszívókat, amelyek ugyan legtöbb esetben kisebb teljesítménnyel rendelkeznek, sokkal kényelmesebben használhatók és tárolhatók a hagyományos porszívókkal szemben.

A felszedett por és kosz tárolásának módja szerint is csoportosíthatók a porszívók. Míg vannak a hagyományos porzsákos változatok, ma már elérhetők a porzsák nélküli, a tartályos és a vízszűrő készülékek egyaránt.

Amennyiben szeretne részletesebben is megismerkedni a típusok jellegzetességeivel, akkor keresse fel a BestMarkt kínálatában megtalálható porszívókat.

A por tárolásának módja, valamint a porzsák mérete megmutathatja, hogy mekkora területen használható az adott készülék. Minél kisebb a tartály vagy a zsák, annál kisebb terület tisztítására alkalmas a készülék. A szűrőrendszer típusa is lényeges, főleg azok számára, akik valamilyen légúti betegséggel, esetlegesen komolyabb asztmával küzdenek.

Hirdetés