Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

3D technológia

Megérkezett a legújabb GOM 3D-szkenner

GOM Scan 1: Nagy lehetőségek egy kis szenzorban

Az innovatív ipari vállalkozások, additív gyártási technológiák, design projektek flexibilis, könnyen kezelhető és költséghatékony mérési megoldást kívánnak, amely mindeközben minőségben sem jelent kompromisszumot.  Az új GOM Scan 1 egy digitalizálásra és precíz 3D-pontfelhők előállítására alkalmas kompakt és mobil 3D szkenner, amely 3D-nyomtatási feladatokhoz, reverse engineering projektekhez, vagy minőségellenőrzéshez egyaránt hatékonyan használható. A mérőrendszer a legújabb GOM szoftverrel érkezik, amely felhasználóbarát módon vezet végig a teljes munkafolyamaton.

A GOM Scan 1 strapabíró háza fejlett technológiákat rejt. A mérőrendszer a GOM standardizált csíkvetítési technológiáját, illetve a sztereó kamerás felépítést egyaránt használva változó körülmények között is magas minőségű, precíz 3D adatot gyűjt. A mindössze kb. 2,5 kg tömegű rendszer ideális kis- és közepes méretű tárgyak egyszerű, gyors digitalizálásához, akár szűkös helyeken is.  Előre telepített GOM Inspect szoftverrel a mért pontfelhőket professzionális keretek között kezelhetjük, a 3D adatot egyszerűen, gyorsan rögzíthetjük, illetve dolgozhatunk vele tovább. Felhasználástól függően a GOM Scan 1 háromféle, 100, 200, illetve 400 mm-es méréstartománnyal érhető el.

Nyomtatásra kész – intelligens hálószerkesztés

A GOM Inspect standard, ipari 3D méréstechnikai szoftver olyan feladatok támogatására is alkalmas, mint a 3D-nyomtatás és 3D-s megjelenítési projektek, de a visszamodellezési feladatokat ugyanúgy magas szinten és hatékonyan képes támogatni. Kiváló minőségben, rövid idő alatt gyűjthetők 3D pontfelhők szinte bármilyen tárgyról, miközben a fejlett és sokrétű szerkesztési funkciókkal minden eddiginél egyszerűbben reprodukálhatunk termékeket, komponenseket, alkothatunk precíz 3D-modelleket, vagy hozhatunk létre teljesen új termékeket. A szoftverrel többek között elsimíthatjuk, ritkíthatjuk és finomíthatjuk a poligonhálókat, „befoltozhatók” a ponthálón keletkezett lyukak, de kivonatolhatunk akár görbéket is. Így minden igényt kielégítően precíz, pontos pontháló készülhet, amelyet a legtöbb elterjedt formátumban elmenthető. A Smart Polygonization funkcióval a kompromisszummentes minőség mellett a file-ok mérete is kezelhető szinten marad.

Precíz csíkvetítés, valódi előnyökkel

A GOM Scan 1 szenzor a GOM szabadalmazott, optikai csíkvetítési technológiáját használja, kék LED fényforrással. Az alacsony hullámhosszú kék fényt a GOM sztereó kamerás felépítése alapján két kamera párhuzamosan rögzíti. Erős fényforrásának köszönhetően a mérések gyorsak, az adatfelvételt zavaró külső fényhatások pedig kiküszöbölhetők. A két kamerás mód arra is szolgál, hogy a szenzor érzékelje a változó környezeti viszonyokat és önellenőrzéssel korrigálja ezek hatását. A kifogástalan adatminőség érdekében a szoftver folyamatosan felügyeli a kalibrációt, a transzformáció pontosságát, a környezeti viszonyok változását és a mérendő tárgy elmozdulását.

Egy rendszerrel a teljes munkafolyamaton át

A GOM Scan 1 és a GOM Inspect szoftver együtt pontos, teljes körű mérési eredményeket szolgáltat, így a 3D vizsgálatok lényegesen egyszerűbbé válnak, csakúgy, mint a CAD és mesh file-ok importálása és bázisolása, a felületösszehasonlítások és méretvizsgálatok, illetve a jegyzőkönyvkészítés.

A GOM Scan 1 elérhető világszerte a GOM és Hands On Metrology képviseleteken és a #HandsOnMetrology platformon, amely a GOM és a ZEISS közös termékpalettáját kínálja.


HAMAROSAN: GOM Scan 1 WEBINAR
Ismerje meg élőben a GOM Scan 1 működését, kérdezzen a szakértőktől!

Részletek és ingyenes jelentkezés: www.r-design.hu


További információ:

www.gom.com
www.handsonmetrology.com
www.r-design.hu

Hirdetés

További cikkek a témában