Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új leszúrószerszám-geometria nagy előtolási sebességhez

A Horn által kifejlesztett, az S100 beszúrórendszeren alapuló EH geometria a nagy előtolási sebességgel végzett leszúráshoz megfelelő.

A stabil vágóél lehetővé teszi az f = 0,25-0,4 mm/ford. közötti sebességű leszúrást és beszúrást, így csökkenti a megmunkálási időt ezen műveletek alatt. A speciális szerszámkialakításnak köszönhetően megbízható forgácseltávolítás és -kezelés érhető el. A nagy előtolási sebesség azonban azt is szükségessé teszi, hogy a beszúrást/leszúrást végző gép stabil legyen, illetve a munkadarab megfelelően be legyen fogva. 0,3 mm/ford. előtolási sebesség felett a Horn azt javasolja, hogy csökkentsük a fogásvételt az első 3-4 mm-en a beszúrás/leszúrás során. Az Y tengely mentén történő beszúrás esetén a szerszámtartók és a kazetták használata a kézenfekvő megoldás nagy előtolási sebesség esetén, azok stabilitása miatt. A Horn által gyártott egy élű beszúrólapkák 3-4 mm közti szélességben készülnek.

2019-ben a Horn az S100-as beszúrórendszer új szerszámtartókkal egészítette ki, melyek olyan megmunkáló központokon alkalmazhatóak, ahol az előtolás az Y tengely mentén történik. Ez a folyamat nagy teljesítményű leszúrást tesz lehetővé magasabb leválasztási aránnyal, és így kevesebb gépidővel.  Ezenfelül lehetővé válik nagy átmérőjű darabok leszúrása kompakt szerszámtartó használatával, illetve kisebb szélességű darabok leszúrása is. Az új geometriával a Horn teljessé teszi a rendszert.

A Horn által kifejlesztett, az S100 beszúrórendszeren alapuló EH geometria a nagy előtolási sebességgel végzett leszúráshoz megfelelő.

Különösen nagyobb átmérőjű munkadarabok leszúrása esetén nagy erőnyomatékok lépnek fel. A gép belsejében levő tér gyakran nem teszi lehetővé a nagy keresztmetszetű szerszámok alkalmazását. A szerszámtartóban található lapka új elrendezésének köszönhetően a vágás során fellépő erőket a leszúrószerszám fő keresztmetszete nyeli el. Ezért a teljes rendszer is szilárdabb a leszúrószerszám adott keresztmetszetén, így a lapka egységnyi szélessége nagyobb előtolási sebességre képes. A szerszám hossztengelye mentén az erőátvitel lehetővé teszi, hogy ugyanazon szilárdságot keskenyebb szerszámtartók alkalmazásával érjük el. A modern megmunkáló központokban az új beszúrószerszámokkal történő leszúrás az orsó középvonalán a vágási erő egy komponensével történik, így az egész rendszer stabilabbá válik.

www.phorn.hu

Hirdetés

További cikkek a témában