Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Göngyöleg tisztítás felsőfokon

A visszaforgatható, több utas műanyag göngyölegek tisztítására kínálunk nagy tisztasági igényű ládamosást magyarországi és romániai telephelyeinken. – foglalja össze új szolgáltatásukat Bartus László, a Karl Heinz Dietrich International Kft. üzemvezetője.

MM: Kiknek ajánlják új szolgáltatásukat?

Bartus László: Budapesti divíziónk, más európai telephelyünkkel együtt, elsősorban autóipari és gyógyszer-logisztikai ügyfeleknek kínál nagy kapacitású, automatizált műanyag göngyöleg mosási szolgáltatást. Az autóipari beszállítók számos helyen tapasztalják, hogy a partnereik felé nagy tisztasági igényű göngyölegeket kell biztosítaniuk termékeik szállításához. Erre a feladatra kínálunk a gyártási és logisztikai folyamatokba tökéletesen beilleszthető tisztítási megoldást.

MM: Hogyan zajlik a tisztítási folyamat és számít a cég méret?

B.L.: Nincs kis és nagy ügyfél számunkra, hanem ügyfél van, akit professzionális módon ki kell szolgálnunk. A beérkezett ládákat szétszedjük komponenseikre, egyenként mossuk el, majd kollégáink összerakják azokat.

2008-ban új megkeresés érkezett hozzánk, autóipari szennyezett műanyag ládák tisztítására.

Egy amerikai konyhaipari cég mosogatógépeit fejlesztették tovább göngyöleg tisztítási feladatokra, moduláris tehát bővíthető felépítéssel. Az általunk használt tisztítógép is ilyen moduláris felépítésű, a bevezető szakasz után mosózónák, öblítő zónák, és forrólevegős lefújást végző zónák vannak. A miénk 3-2-3 rendszerű: tehát 3 mosó, 2 öblítő, 3 forrólevegős lefúvatás zajlik nyitott rendszerű 22 méter hosszú mosóberendezésünkben. Fontos számunkra a környezetbarát vízgazdálkodás, tisztító- és öblítő szereink pedig a környezetre nem káros, lebomló vegyi anyagok. 2020 év eleje óta, a Covid-19 járvány kapcsán, egyes vevőink igényére, olyan gomba, spóra, baktérium ellenes szereket szereztünk be, amik megfelelően adagolva nagy hatékonysággal pusztítják el azokat. A tisztítás során nem használunk gépi keféket, csak nagynyomású vizet és tisztítószereket. Az utolsó fázisban a forrólevegő minden irányból körbeveszi a ládákat, így válik tökéletessé a tisztítás.

Nagyon fontos, hogy nincsenek kefék a tisztítórendszerben, tehát csak nagynyomású vízzel és környezetbarát szerekkel végezzük a tisztítást, ezért a göngyölegek nem kopnak, így sokkal tovább használatban maradhatnak partnereinknél!

MM: Milyen kapacitással tudnak dolgozni?

B.L.: Egy hónapban hétfő-péntek között 250 ezer tárgyat vagyunk képesek elmosni. Az udvaron lepakoljuk a beérkező tárgyakat, majd a partner által is nyomon követhető mosási ütemezésnek és tervezett visszaszállításnak megfelelően végezzük a tisztítást. Nagyobb mennyiséget mosunk egyszerre. A tisztító gépben állíthatóak a méretek, a göngyölegek konvejoron haladnak mindvégig, miközben a mosás az öblítés és a szárítás történik.

MM: Milyen egyedi szolgáltatást kínálnak ügyfeleik számára?

B.L.: SAP összeköttetést létesítettünk egy vevőnkkel, így 24 óránként tudjuk riportálni a nálunk lévő mennyiséget a következő 8 óráról pedig folyamatos információt adunk a szállítás előtt.

MM: Mit kell tudnunk a Karl Heinz Dietrich vállalatról?

B.L.: A Karl Heinz Dietrich Spedition egy 1945-ben alapított, több mint 70 éve német családi tulajdonban lévő vállalat. Ez az évek során logisztikai vállalattá fejlődött, ami közúti, légi, tengeri szállítmányozással a 80-as évek közepén Németországban kategóriájában az első tíz között volt. Megfelelő ár és minőségi szolgáltatással ma már Európán kívül Amerikában és Ázsiában is, összesen 23 országban megannyi telephellyel rendelkezik a KHD.

www.dietrich-logistic.com

Hirdetés

További cikkek a témában