Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új SKF Lincoln kenőzsír-befecskendező

Az SKF egyvezetékes kenőanyag-befecskendező választékának legújabb tagja elősegíti a termelékenység növelését a nagy igénybevételnek kitett alkalmazásokban.

Az új SKF Lincoln SL-6 injektort az egyszerű használat és karbantartás szem előtt tartásával tervezték, kiemelkedő szivárgásvédelemmel és élettartammal, még az EP (extrém nyomáshoz használható) kenőzsírok alkalmazása esetén is. Az SL-6 utólag is könnyedén beszerelhető a meglévő egyvezetékes kenőrendszerekbe.

„A fokozott termelékenységre és a kevesebb időt igénylő karbantartásra vonatkozó magasabb követelmények, valamint a nem tervezett gépleállásokkal szembeni alacsony tűrésküszöb miatt a kenési teljesítmény kulcsfontosságú a berendezés teljesítménye szempontjából.”

– magyarázta Jordan Butler, az SKF termékmenedzsere.

“A megbízható kenési megoldások elengedhetetlenek ahhoz, hogy a befektetésével arányos hasznos üzemidőt érjen el.”

Az SL-6 fejlesztése során arra összpontosítottunk, hogy az innovációk megfeleljenek a nagy igénybevételt jelentő üzemi körülményeknek, beleértve a dömpereket, kotrógépeket, valamint az egyéb bányászati és építőipari berendezéseket.

A gyors karbantartást biztosító funkciók közé tartozik a jól látható piros jelzőtüske, az alapszerszámokkal szerelhető beállítócsavar és a hatszög alakúra tervezett test a hozzáférhetőség maximalizálása, valamint a munkavégzés megkönnyítése érdekében.

Az optimálisan hatékony kenés érdekében az injektor légtelenítési sebessége nagyobb, mint bármely más konkurens terméké. Ezt a füzéreffektussal éri el: ahogy az egyik injektor befejezi a légtelenítést, rásegít a következő injektor légtelenítési ciklusának végrehajtására azzal, hogy felhasznál a fővezetékben áramló kenőzsírból.

A továbbfejlesztett tömítés csökkenti a kenőanyag-szivárgás kockázatát. Abban a valószínűtlen esetben, ha az injektor meghibásodik, a zárt kialakítású csatornák a csapágyhoz vezetik a kenőanyagot. A javítás két alkatrész kicserélésével egyszerűen elvégezhető.

Jordan Butler az automatikus kenés előnyeit a következőképpen írta le:

„A kézi kenés több időt vesz igénybe, elvégzéséhez le kell állítani a gépet, és a kezdeti túlkenést az idő múlásával gyakran felváltja a berendezés károsodását okozó elégtelen kenés. Az SL-6 injektor és az SKF Lincoln kenőrendszer segítséget nyújtanak a vevőknek ahhoz, hogy óriási lépést tegyenek a termelékenység növelése felé. Az alacsonyabb karbantartási igény, a kézi kenésre fordított kevesebb idő, a csökkent kenőzsír-fogyasztás és az alkatrészek hosszabb élettartama hozzásegíti a vevőket ahhoz, hogy hamarosan megtérüljön a befektetésük.”

Hirdetés

További cikkek a témában