Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új golyóscsapágy-egységek az SKF kínálatában

Az új UC 300-as sorozatú golyóscsapágy-egységekkel az SKF biztosítja a nagy igénybevételnek kitett alkalmazások fokozottabb védelmét a szennyeződések ellen.

A japán ipari szabványoknak (JIS) megfelelő összes csapágyházzal kompatibilis új UC 300 golyóscsapágy-egységek kimagaslóan hatékony tömítéskialakítással és erősebb rögzítőszerkezettel rendelkeznek. Az új termékek bevezetésével az SKF kibővíti az UC sorozatú golyóscsapágy-egységeket, teljes választékot kínálva megbízható, rövid átfutási idővel rendelhető csapágyak tekintetében.

Az új UC 300 ideálisan alkalmazható az erősen szennyezett ipari környezetekben, ahol a csapágy belsejébe kerülő technológiai anyagok – például a sár, por, faforgács vagy víz – miatt a csapágy élettartam gyakran rövidebb lehet. A probléma kiküszöbölése érdekében az UC 300-as sorozatot az SKF korábbi tapasztalatai alapján már jól bevált tömítéstechnológiával látták el. Az UC-csapágyházak tömör talppal rendelkeznek annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsék azokat a területeket, amelyek lehetővé teszik a szennyeződés felhalmozódását vagy a nedvesség beszivárgását.

Amikor a csapágyak üzemszerű rezgésnek vannak kitéve, az a tengely kiegyensúlyozatlanságához, szöghibához vezethet, valamint a rögzítőszerkezetek kilazulhatnak. Az UC 300-as sorozat robusztus kialakítása és erős rögzítőszerkezete kiküszöböli ezeket a problémákat. A nagyobb terheléssel és alacsonyabb fordulatszámon üzemelő alkalmazásokhoz kifejlesztett csapágyegységek 62 fokos szöget bezáró hernyócsavaros rögzítőrendszerrel rendelkeznek, amely még nagyobb rögzítőerőt biztosít.

„A mérnökök most már bármilyen igény esetén egyetlen, gyorsan elérhető és megbízható forrásból rendelhetik meg a jól bevált, prémium minőségű és megbízható golyóscsapágyakat” – mondta Jerome Pommereul, az SKF termékmenedzsere. „A szennyeződésekkel és a rezgéssel szembeni magasabb ellenállóságnak köszönhetően ezek a csapágyak hosszabb üzemi élettartammal rendelkeznek, maximalizálják a forgóberendezések teljesítményét és minimalizálják a csapágy-meghibásodás miatt bekövetkező termelési veszteségeket. A ritkább csapágycsere és javítási igény a vevők számára költségcsökkentést eredményez. Az OEM vállalatok esetében a csapágyaink megbízhatósága csökkenti a garanciális esetekkel, a tervezéssel és a fejlesztéssel kapcsolatos működési költségeket.”

Az UC 300-as sorozatú csapágyegységek 100 mm-es furatátmérőig rendelhetők. A jellemző alkalmazási területek közé tartoznak a szállítószalagok, a szíjtárcsák és a lánchajtások, valamint a daruk. Alkalmazásuk számos előnyt biztosít különösen az anyagmozgatásban, a mezőgazdaságban, az építőipari berendezésekben, az épületgépészeti (HVAC) rendszerekben, valamint a textilipar, a fémfeldolgozás és a bányászat területén.

További információért látogasson el a www.skf.com weboldalra.

Hirdetés

További cikkek a témában