Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A rugalmasság pontos méréssel párosulva tökéletes megoldást biztosít

Az alkatrészgyártás fejlődésével és az autóipar átalakulásával elengedhetetlen, hogy a cégek alkalmazkodni tudjanak a váltózó igények kiszolgálására.

A megrendelésekhez igazodó gyors reagáláshoz és a problémamentes gyártási folyamatokhoz fejlesztette ki két új termékét a német Hainbuch. A centroteX S standardizált gyorscsere-rendszer kisméretű szerszámgépek befogói közötti gyors átállásra biztosítja rugalmas rendszerét. Az új TESTit erőmérő rendszer pedig egyszerűbb alkalmazás mellett, még több lehetőséget kínál a felhasználók számára.

CentroteX S – új standardizált gyorscsere-rendszer kis orsócsatlakozásokra

Az új centroteX S gyorscserélő rendszerének használatával tovább csökkenthető a befogó-készülékek csereideje, kisebb orsócsatlakozással rendelkező szerszámgépek esetében is. A kompakt kialakítás mellett még rövidebb idő alatt igazodhatunk a vevői igényekhez, amellyel teljes rugalmasság mellett használhatjuk különböző befogó eszközeinket esztergagépeken, megmunkáló-központokon, köszörűgépeken vagy akár egyedi célgépek esetén is.

A befogó-készülékek gyors cseréjével sok időt megtakaríthatunk, így a beruházás akár már fél év alatt megtérül. Nem beszélve a felszabadult munkaórák számáról, amely az adott év végére több 8 munkaórás műszakot megspórol a munkáltatók számára. Az egyszerű átszerelési folyamatoknak köszönhetően az átszerelések normalizálhatóak, ezáltal pontosan meghatározhatóak a mellékidők. A már ismert centroteX technológia mini verziója a 2020-as évtől lesz elérhető. Az eszköz további előnye, hogy elegendő egy csavart működtetni a gépoldali és készülékoldali csatlakozó rögzítésére, így még több beállítási időt takarítunk meg. Alacsony meghúzási nyomaték és ergonomikus működtetés mellett, még gyorsabban cserélhetjük le befogó egységeinket, mindezt ≤0,002 ismétlési pontosság mellett. Egy perc alatt lecserélhetjük 3- vagy 4-pofás 215-ös méretosztályú tokmányainkat egy ces vagy egy Maxxos szorítótüskés megfogóra. Az orsóáteresztés 52 mm-ig biztosított a rendszer használata mellett. A ø224 mm-es átmérőnek köszönhetően a centroteX S egy ideális gyorscserélő-rendszer a kis munkaterületű gépek esetében.

A szorítóeszköz-csere kevesebb, mint egy perc alatt!

 • Csak egy radiális rögzítő-csavar használata szükséges.
 • Alkalmas A2-5, A2-6, ø140 és ø170 illesztéssel rendelkező géporsókhoz.
 • Pontosság ≤ 0,002 mm – beállítás nélkül.
 • Ergonomikus és egyszerű kezelés.
 • Érzéketlen a szennyeződésekre.

Az új moduláris TESTit szorítóerő-mérő eszköz

centrotex

A szorító- és húzóerő rendszeres ellenőrzése elengedhetetlen a biztonságos, pontos és eredményes gyártási folyamatokhoz. A „elméleti befogó és húzó erőkkel” történő gyártás számos kockázattal járhat. A TESTit szorítóerő-mérő készülék nem csak méri, de rögzíti is a külső és belső szorítóerőt, valamint még a HSK tartók behúzó erejét is. Az archiváló szoftver segítségével dokumentálhatjuk az adott szerszámgépen lévő tokmányunk radiális szorítóerejét a hozzá tartózó henger-nyomásnál. Meghatározhatóak a centrifugális erőveszteségek adott fordulatszámon. Főleg pofás tokmányrendszereknél, ahol sok csúszó felület van és a kopás jelentősen befolyásolja a radiális szorítóerőnket, az egységgel gyorsan ellenőrizhető a tokmány aktuális állapota. Fel tudunk készülni esetleges karbantartásukra vagy cseréjükre. Gyorsan ellenőrizni tudjuk, megfelelően szereltünk fel egy megfogót az adott gépre. Amennyiben minden adat rendelkezésre áll, kevesebb beállítási időt igényelnek az esetleges gépek közötti átállások.

Összefoglalva mire tudjuk használni az új TESTit egységet:

 • állapotfelmérés és ellenőrzés (befogó, szerszámgép és készülékbefogón keresztüli),
 • pontos radiális erők (fordulat közben is) meghatározása, beállítása,
 • centrifugális erőveszteség pontos meghatározása,
 • szerelési műveletek (tokmány felszerelés) ellenőrzése,
 • archiváló szoftver segítségével dokumentációk készítésének lehetősége pontos adatokkal.

 

Az új moduláris TESTit két részből áll. Áll egy alapegységből, az informatikai modulból, és a mérőegységekből, a TEST modulokból. Az informatikai modulra csak egyszer van szükség, függetlenül attól, hogy meg akarjuk-e mérni a külső vagy belső szorítóerőt vagy a behúzási erőt. A mérési alkalmazástól függően különféle TEST-modulok léteznek, amelyek könnyen csatlakoztathatók az IT-modulhoz. Még a speciális TEST-modulok is illeszkednek az IT modulhoz.

Biztonságos folyamatok a pontos mérés révén:

 • Szorítóerő mérése a külső és a belső szorításhoz.
 • Behúzó-erő mérés HSK tartók esetén.
 • IT modul – csak egyszer szükséges beruházni.
 • TEST modul – különféle mérési alkalmazásokhoz (később is bővíthető).
 • Forgatható (sebességgel).
 • Megjelenítő és archiváló szoftver.

Kérjen ajánlatot a TESTit szorítóerő-mérő eszköz magyar nyelvű változatára a GIMEX-Hidraulika Kft. munkatársaitól!

Csonka Szabolcs értékesítési vezető

GIMEX-Hidraulika Kft.

a HAINBUCH hivatalos partnere

Hirdetés

További cikkek a témában