Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

DMG MORI – Automatizálás és digitalizáció

Az EMO Hannover látogatói lenyűgöző léptékekkel találkozhattak a 2-es csarnokban berendezett DMG MORI standján.

A fő témát a digitális jövő aktív alakítása: a folyamatosan kapcsolatban álló csúcstechnológiás berendezések, az ügyfélorientált automatizálási megoldások és az additív megmunkálások adták. Ezúttal három újdonságot mutatunk be, az EMO Hannover DMG MORI standjáról.

DMG MORI

 

A DMG MORI a CLX széria új csúcsmodellje, a CLX 750 világpremierjét tartotta az EMO kiállításon, melyet max. 600 kg-os alkatrészek 8,9 m² alapterületen történő gyártására terveztek. A berendezést 600 kg-os és 1290 mm-es befogási hosszúságú munkadarabok megmunkálására tervezték, így ez az univerzális esztergaközpont különösen alkalmas nagy tengelyek megmunkálására. Az alapfelszereltség részeként DMG MORI technológiai ciklusokkal és az IoTconnector modern 3D vezérlőtechnológiával felvértezett CLX 750 készen áll bármilyen jövőbe mutató gyártási feladat megvalósítására. Ez a magas felszereltség az ügyfélspecifikus automatizálási megoldásokkal tovább szélesíthető.

Y-tengelyes kivitel esetén az 1290 mm-es megmunkálható hosszúság és a maximális 700 vagy 640 mm-es elforduló átmérő teszi a CLX 750-et nagyon sokoldalú esztergaközponttá számos iparági alkalmazás számára. Tengelyek gyártása esetén az opcionális állóbáb Ø430 mm átmérőig képes támogatni a megmunkálást. Az Y-tengely lenyűgöző ± 80 mm mozgási távolsága lehetővé teszi a komplex alkatrészek excentrikus megmunkálását, míg a segédorsó segítségével a 6 oldalas teljes megmunkálás válhat valóra. Orsó oldalon a CLX 750 nagy teljesítményt kínál a nagyteljesítményű forgácsolási feladatokhoz: 2000 Nm nyomaték és 46 kW teljesítmény önmagáért beszél. a DMG MORI inlineMASTER orsót használ, amely – mint a MASTER sorozat összes orsója – 36 hónapos kellékszavatossággal érkezik, munkaóra korlátozás nélkül.

A DMG MORI a CLX 750 szerszámgépet jövőbiztossá tette azzal, hogy lehetőséget biztosít a megmunkálási folyamatok digitalizációjához. A SIEMENS vagy a FANUC modern 3D vezérlő technológiája is elérhető a berendezéshez, míg az exkluzív DMG MORI technológiai ciklusok – mint például a váltakozó fordulatbeállítás, az Easy Tool Monitor 2.0 vagy a Multi-Threading Cycle – lehetővé teszik az egyszerű és hatékony munkavégzést. Az IoTconnector az összes CLX gép alapfelszereltségének része. Ez az alkalmazás lehetővé teszi a gépek digitális hálózatokba szervezését, és a legmagasabb szintű védelmet nyújtja az integrált tűzfal révén, valamint úttörő szolgáltatási megoldásokat nyújt a SERVICEcamera és a NETservice segítségével. A jövőorientált gyártást egyre inkább az automatizált gyártás kíséri – ezt a tendenciát követi elszántan a DMG MORI is. Ily módon a CLX 750 termelékenysége tartósan javítható az egyedi automatizálási megoldásokkal – és a jól ismert DMG MORI minőséggel.

A jobb termelékenység érdekében

A nagyteljesítményű technológiai felszereltség, valamint a stabil duoBLOCK kialakítás teszi az új DMC 90 U duoBLOCK-ot vonzó belépő szintű berendezéssé az 5-tengelyes szimultán megmunkálás világába. Jellemzői: erős speciális felszereltség integrált palettaváltóval; munkadarab méretek akár Ø900 x 1 450 mm-ig és 1 500 kg-ig; 20 000 ford/perc fordulatszámú speedMASTER orsó 36 hónap garanciával; DMG MORI Connectivity az alapfelszereltségben, beleértve az I4.0 szenzorcsomagot is; CELOS SIEMENS vagy HEIDENHAIN vezérlők; nagyméretű HSK-A 100 szerszámtartó 404 Nm elérhető nyomatékkal.

DMG MORI

Technology Excellence Center

A DMG MORI évek óta sikeresen működteti Technology Excellence Center névre hallgató központjait, amelyek a kulcsfontosságú repülőgép-, jármű-, alakítástechnika és orvostechnológia iparágak jelentette kihívásokra összpontosítanak. A stratégia a következő: a cég partnereivel már a projektek korai fázisaitól kezdve szorosan együttműködni a lehető legjobb gyártási koncepciók megvalósítása érdekében. Itt a középpontban már rég nem csak a szerszámgépek állnak, hanem inkább az integrált folyamatmegoldások, amibe beletartozik a tanúsítás és a zöldmezős projektek megfelelő eszközökkel való támogatása is. A DMG MORI ebben a tekintetben számos partnerrel működik együtt, hogy a lehető legjobb szerszámok, munkadarab rögzítők, és automatizálási megoldások integrálása megtörténhessen. A szolgáltatások köre oly mértékben kiterjedt, hogy a DMG MORI az ügyfelei számára nyújtott tanúsítási szolgáltatások segítségével egy új iparágba, például az orvostechnológiai szektorba történő belépést is elősegíti. A Technology Excellence Centerek minden szolgáltatása sikeresen hozzájárulhat a projektek eredményes lezárásához egyetlen forrásból, az EMO Hannover kiváló lehetőséget biztosított az eredmények bemutatására.

Additív megmunkálás

Négy komplett, porágyas és fúvókás technológiájú additív gyártási folyamatlánc teszi a DMG MORI-t az additív megmunkálások világszintű szakértőjévé. A lasertec slmsorozat porágyas gépei bonyolult munkadarabok gyártására is alkalmasak, hisz a szelektív lézerhegesztés pontossága lehetővé teszi olyan komplex geometriák kialakítását is, amelyeket hagyományos módszerekkel képtelenség lenne előállítani. A sorozat berendezései között megtalálható a 300x300x300 mm-es munkatérrel rendelkező sikeres lasertec 30 slm 2. generációja és a lasertec 12 slm, amely egyedülálló pontosságát a mindössze 35 µm-es fókuszátmérőjének köszönheti. A replug pormodulok által biztosított gyors alapanyagcserével az átállások csupán két óra alatt elvégezhetők. Az optomet szoftveres támogatása pedig lehetővé teszi az összes folyamatparaméter automatikus kiszámítását a megszokott több hónap helyett mindössze pár nap alatt.

A rétegek vastagsága szabadon kalkulálható, ami gyorsabb, ennélfogva termelékenyebb gyártást tesz lehetővé. Az elsősorban nagyobb, akár ø500 x 400 mm-es és 600 kg súlyú munkadarabok előállítására kifejlesztett lasertec 65 3d hybrid egy berendezésben egyesíti a lézeres felhordóhegesztés és az 5-tengelyes szimultán marás nyújtotta lehetőségeket. Ez a hibrid megközelítés lehetővé teszi a rendkívül összetett geometriák elkészítését készre-munkált alkatrész minőségben, valamint a különböző anyagok egy alkatrészben történő felhasználását. A dmg mori a lasertec 65 3d hybrid-et egy sor olyan megfigyelő és kalibrációs szenzorral felszerelve mutatja be az emo-n, amelyek tovább növelik a folyamat megbízhatóságát és az előállított alkatrészek minőségét. Az alkatrészgyártáson felül a lézeres felhordóhegesztés a sérült vagy kopott szerszámok javítására is alkalmassá tehető. A kiállításon erre is volt példa a DMG MORI standjánál.

www.dmgmori.en

Hirdetés

További cikkek a témában