Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

AMB 2018

Az AMB szeptember 18. és 22. között 19. alkalommal kínál találkozási lehetőséget a fémmegmunkálás szakértőinek Stuttgartban.

Több mint 1500 kiállító mutatja be fejlesztéseit és innovációit a bruttó 120 ezer négyzetméteres kiállítási területen, mintegy 90 ezer szakmai érdeklődőt várva a profi vásárközpontba. Az AMB 2018 minden idők legnagyobb vására lesz, ötletgazdái: a VDMA Precíziós Szerszámok Szakmai Testülete, a VDMA Szoftverek és Digitalizálás Szakmai Testülete és a VDW Németországi Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége.

AMB

Az AMB az elmúlt években teljes mértékben kihasználta a vásár területének kapacitásait, és 2018-ban a kiállítási terület növekedése ellenére minden helyet lefoglaltak. „Az új Paul Horn csarnokkal együtt bruttó 15 ezer négyzetméterrel több terület áll rendelkezésre a kiállítók igényeinek kielégítésére, és az AMB látogatói számára még nagyobb vonzerőt jelent majd a még több termék és innováció” – jelentette ki Gunnar Mey, a stuttgarti vásár ipari részlegvezetője.

Ezen felül a terület növekedése a meglévő kiállítási szakterületek optimális elrendezését teszi lehetővé. Az AMB-2018 új felosztási tematikát követ: az L-Bank fórumon (1. csarnok) és a 3. csarnokban a megmunkáló szerszámok és a befogószerszámok találhatók. A 4. csarnokban és az Oskar Lapp csarnokban (6. csarnok) az esztergagépek és -automaták állnak a középpontban. Az 5. csarnokban a csiszoló- és szerszámcsiszológépek találhatók, illetve minden, ezekhez tartozó kiegészítő. Az Alfred Kärcher csarnokban (8. csarnok) a fűrészgépek és a daraboló köszörűgépek, a felülettechnika, a jelölőrendszerek, a kenés és hűtés, valamint a biztonság- és környezettechnika innovációit mutatja be. A 7., 9. és az új Paul Horn csarnok (10. csarnok) marógépekkel, lehordó szerszámokkal, méréstechnikával és minőségbiztosítással, valamint rugalmas gyártócellákkal és -rendszerekkel, megmunkálási központokkal, fogaskerék marókkal illetve fúrógépekkel teszik teljessé a kínálatot. A vezérlés- és meghajtástechnika, illetve a CAD/CAM/CAE, valamint a gyártószoftverek terjesztői közvetlenül a keleti bejárat mellett, illetve a 2. csarnoknál léphetnek be a vásár területére.

AMB
Az elsőként megrendezésre kerülő „Digital Way” (különleges bemutatóval és a hozzá kapcsolódó kongresszussal) felvázolja a lehetséges módokat, ahogyan az ipari vállalatok az aktuális információtechnológia segítségével kihasználhatják a digitalizációban rejlő potenciált. A végcél az, hogy az AMB a szolgáltatók és a felhasználók közötti platformként irányt mutasson, hogyan teljesíthetők a nagyobb forgalmi növekedés és költségcsökkentés iránti elvárások, különösen a dolgozók megnövelt termelékenysége és a gépek hatékonyságának fokozása útján. Az előadók egybehangzóan hangsúlyozták: a vállalatok tudni akarják, hogyan ültethető át a gyártásba az Ipar 4.0 és a digitalizáció, mely szolgáltatók valósítottak már meg sikeres projekteket, milyen alkalmazások illetve modellek léteznek már, és melyek relevánsak a mindenkori vállalat számára. A Digital Way különleges bemutatójával a megoldás orientált ajánlatokat és a keresletet hozzák össze, méghozzá a gyakorlat elvárásainak megfelelően. 

www.messe-stuttgart.de

Hirdetés

További cikkek a témában