Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

karrier és képzés

Tehetséges innovátorok

Három magyar az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által jelölt vállalkozók és innovátorok között.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) bejelentette a 2018-as EIT-díj 41 jelöltjét, akik között három magyar is szerepel. A kiválóság Európa-szerte egyre növekszik, és a jelölt vállalkozók több mint 40%-a nő. A díjátadó ünnepségre Budapesten kerül sor október 4-én, az EIT éves innovációs fórumán, az INNOVEIT-en. A 41 jelölt Európa legígéretesebb vállalkozói és innovátorai. A jelöltek azért kapták a jelölést, mert mindannyian kihívásokra választ adó, úttörő termékekkel, projektekkel és szolgáltatásokkal ösztönzik az európai innovációt az éghajlatváltozás, az energia, a digitalizáció, az élelmiszer, az egészség vagy a nyersanyagok területein.

A 2018-as EIT-díjak jelöltjei az EIT-közösség által a globális kihívások leküzdésének ösztönzése keretében támogatott legsikeresebb diplomások, vállalkozók és innovátorok közül kerültek ki. A jelöltek négy kategóriában versenyeznek: az „EIT Change”, az „EIT Innovators” és az „EIT Venture”, valamint idén először az „EIT Woman” kategóriában.  Az EIT Woman-díj Európa női vállalkozói és vezetői kiválóságának és képességeinek elismerése, amely tovább ösztönzi azt a pozitív trendet, hogy még több nő dolgozzon az innováció terén. A 41 jelöltek közül most választják ki a négy díj győzteseit, akiket az EIT Budapesten, október 4-én tartott díjátadó ünnepségén jelentenek be.

innovátorok

Dirk Jan van den Berg, az EIT igazgatótanácsának elnöke hozzátette: „Az EIT igazi sikertörténetté nőtte ki magát, létrehozta Európa legnagyobb és leginkább összekapcsolt innovációs ökoszisztémáját, amelyben több mint 1000 vezető partner vesz részt, beleértve Európa számos, hatékonyan együttműködő legjobb vállalkozását, egyetemét és kutatóközpontját. Innovációs központjainkban úttörő ötletek születnek, amelyekből termékek és szolgáltatások lesznek. Ennek eredményeként több mint 1250 induló és növekvő vállalkozás kapott segítséget, amelyek több mint 890 millió euró külföldi befektetést szereztek, és több mint 6100 magasan képzett munkaerőt igénylő munkahelyet teremtettek. A díj ennek a virágzó hálózatnak az elismerése.”

Martin Kern, az EIT ideiglenes igazgatója így nyilatkozott: „Az EIT-díj Európa jövője felé nyit, mivel az EIT-közösség a legégetőbb kihívásainkra kínál megoldásokat. A jelöltjeink által bemutatott innovációk segíthetik Európát abban, hogy versenyképes, virágzó és sikeres legyen. A díj Európa legkiemelkedőbb tehetségeit mutatja be; az EIT-nél büszkék vagyunk arra, hogy ezeket a kivételes személyeket és nagyszerű csapatokat támogatjuk.”

A 2018-as EIT-díjak jelöltjeinek teljes listája itt található.

eit.europa.eu

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában