Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Logisztika

SEG Automotive logisztikai központ Miskolcon

Húszezer négyzetméteres logisztikai központot vett birtokba az autóbeszállítói piac legversenyképesebb indítómotorjainak és generátorainak fejlesztésére és gyártására szakosodott nemzetközi cégcsoport, a SEG Automotive hazai egysége.

A többek között beltéri GPS-nyomkövető technológiát is felvonultató, a legkorszerűbb innovációkkal ellátott logisztikai központ a legnagyobb egybefüggő csarnok a régióban, ami egyúttal a miskolci gyár a teljes cégcsoporton belüli kiemelt jelentőségét is mutatja.

A húszezer négyzetméteres központ mintegy kilenc részterületen támogatja aktívan az indítómotorok és generátorok gyártását a mindössze egy kilométer távolságban működő gyár számára. A raktár összkapacitása 18.035 paletta, amely a maga kategóriájában ugyancsak kiemelkedő méretűnek számít és egyúttal kaput nyit a jövőbeli fejlődés és bővülés számára is.

GPS-Tracking – beruházás a jövőbe

Az új logisztikai központ egyik nagy újítása az innovatív, újgenerációs sorellátási mód. Így a gyárban folyamatosan a következő 3 órára biztosítják az alap és csomagoló anyagot. Ez hatékonnyá teszi a munkavégzést, minimalizálja az üresjáratokat, a kamionok és a gyárban működő sorellátást biztosító szállító eszközök megfelelő töltöttségi szinten, a megfelelő időben tudják a gyártósorokat alapanyaggal ellátni. Egy másik forradalmi újítás a nyilvántartásban, anyagok könyvelésében hoz áttörést. A beltéri helymeghatározási rendszer – GPS nyomkövető rendszer – alapú, automatizált könyvelés lehetővé teszi, hogy egy virtuális határsávokon átgördülő alapanyagok automatikusan könyvelődjenek a nyilvántartó rendszerben. Így emberi közreműködés nélkül, minden korábbinál precízebb lesz az áruk mozgásának nyomon követése, az árukészlet nyilvántartása, raktárkészlet kezelése. Mindezek összességében a versenyképes termékek gyártásához szorosan hozzátartoznak, ahogy a technológiailag élenjáró infrastruktúra kiépítése és folyamatos fejlesztése is, ez segíti hozzá a céget a globális jelenlétének erősítéséhez. A SEG Automotive cégcsoport számára a miskolci logisztikai telephely létesítése globális értelemben is stratégiai beruházásnak számít, amely a világ tizenhat országában jelen lévő cégcsoport közel valamennyi egysége számára nyújt közvetve, vagy közvetetten szolgáltatást.
https://profitline.hu/A-regio-legnagyobb-egybefuggo-logisztikai-kozpontjat-adtak-at-Miskolcon-374734

Hirdetés

További cikkek a témában