Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Nagyobb fémeltávolítási sebesség

A Sandvik Coromant bemutatta az új, nagy előtolású CoroMill® 745 homlokmarót: a 25°-os belépési szöggel növelhető a termelékenység az acél és öntöttvas munkadarabok marásakor.

Az új, nagy előtolású változattal a fémeltávolítási sebesség (MRR) is növelhető az akár 2,8 mm-es (0,110 colos) fogásmélységű alkalmazásoknál. Az új marószerszám kifejezetten a következő ágazatok számára készült: öntő- és présformák, szivattyúk és szelepek, olaj- és gáz, jármű, energiatermelés, általános gépészet.

A nagyobb fémeltávolítási sebesség és termelékenység ellenére az új, nagy előtolású CoroMill 745 kiváló felületi minőséget nyújt. Az innovatív lapkapozicionálási rendszer lágy forgácsolást eredményez kiváló forgácsképzéssel, mérsékelt zajszinttel és alacsony energiafogyasztással.

„Az új maró egyik fontos előnye az alacsony élenkénti költség, melyet a kétoldalas, 14 élű lapkakialakítás tesz lehetővé” – foglalta össze Matts Westin, a Sandvik Coromant termékmenedzsere. „A beszerzési osztályok örömmel veszik majd, hogy a 25°-os belépési szöggel rendelkező CoroMill 745-tel csökkenthetők a szerszámokhoz kapcsolódó kiadások, mivel használhatók hozzá a 42°-os belépési szögű változat lapkái.”

Nagyobb fémeltávolítási sebesség

A nagy előtolású CoroMill 745 a nagyolástól az elősimításig bármilyen homlokmarási műveletet elvégez a megmunkálóközpontokon és multitask gépeken. Többélű kialakításának köszönhetően a szerszám kifejezetten jó választás, ha a cél a nagy tételszámú gyártás, a rugalmas gyártósor vagy a maximális szerszámkihasználtság. Egyértelmű előnyöket nyújt szelepek, motorblokkok, kerékagyak, alvázkeretek, szivattyúalkatrészek és öntőformák, valamint szinte bármely, ISO P vagy ISO K anyagból készült gépipari alkatrész marásakor. A rövid (0,6 mm-es, azaz 0,024 colos) párhuzamos élszalag jó felületi minőséget eredményez. A nagyméretű csavaroknak köszönhetően egyszerűen használható, a lapka helyzete és hétszögű formája pedig kiemelkedően biztonságos rögzítést tesz lehetővé, ami garancia a megbízható homlokmarási műveletekre. Minden maró belső hűtőközeg-ellátással rendelkezik a 63 és 160 mm (2,5 és 6,0 col) közötti átmérőtartományban.

Egyik ügyfelünk próbamarásokat hajtott végre az új termék előnyeinek tesztelése érdekében. A CMC ST52 (165 HB) öntvényből készült gépágy-alkatrész ISO-50 marógéppel történő homlokmarásakor kiváló eredmények születtek. A 25°-os belépési szöggel rendelkező, 125 mm-es (5 colos) CoroMill 745 a versenytárs szerszámához képest 40%-kal rövidebb ciklusidőt eredményezett.

A 25°-os belépési szöggel rendelkező, nagy előtolású CoroMill 745 a 42°-os belépési szöggel rendelkező CoroMill 745 új változata.

Az innovatív homlokmarási funkciókat kínáló CoroMill® 745 mostantól nagy előtolású, 25°-os belépési szöggel rendelkező változatban is elérhető.

 

 

További információ a sandvik.coromat.com/coromill745 weboldalon található.

http://www.sandvik.coromant.com/hu

Hirdetés

További cikkek a témában