Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Belépés az Ipar 4.0-ba a Klüber Lubrication Efficiency Managerrel

Az Ipar 4.0 korszak beköszöntével a gyártó cégeknél a gépállomány-, valamint a karbantartási intézkedések összetettsége folyamatosan nő.

Az egyrészről szűk időtervek és optimalizált karbantartási intervallumok, másrészről a dokumentációkban szigorodó jogi előírások és követelmények hatékonyabb folyamatirányítást és tervezést követelnek meg.

Az EfficiencyManager segítségével a Klüber Lubrication most egy olyan szoftver megoldást kínál, amely a gyártóüzemekben lehetővé teszi minden a termelési folyamatban lényeges gép, berendezés és kiegészítő felszerelés dokumentálását és azok üzemeltetési menedzselését. Az EfficiencyManager-t (em.klueber.com) a cégek online állapotban használhatják, és minden olyan információt tudnak benne rögzíteni, amely a zavarmentes termelés fenntartáshoz szükséges. Ennek részét képezik az előírt utánkenési intervallumok, mennyiségek és karbantartások, de például a tűzoltó készülékek ellenőrzési és hitelesítési esedékességi időpontjai is. A pontos dokumentálás által a partnereink számára leglényegesebb adatállományok tekintetében az EfficiencyManager egy fontos, sőt akár központi információforrásá is válhat.  Ez mind az auditok előkészítésében, mind az auditok lebonyolításában értékes támogatást nyújthat.

A felhőalapú EfficiencyManager különösen a több telephellyel rendelkező vállatok számára teszi lehetővé az ún. Best-Practices ideális megosztását, valamint a gyártóbázisokat átfogó átláthatóság megteremtését. Egy átgondolt josultsági rendszerrel lehet azt biztosítani, hogy minden munkatárs csak a számára mindenkor lényeges területeket látja, és ezáltal csak olyan tevékenységet tud végrehajtani, amelyre jogosultságot kapott. Az adatok németországi szerveken vannak tárolva és biztosítva. A felhasználó vezetése böngésző alapú és intuitív megoldású.

Az idei IPAR NAPJAI kiállításon, amely május második hetében került megrendezésre Budapesten, a Klüber Lubrication az új szoftver megoldásáért kitüntetésben, a kiállítás nagydíjában részesült.
A kiállító cégek lehetőséget kaptak, hogy új termékeikkel a kiállítást megelőzően a nagydíjra pályázzanak. Ebben az évben nyílt először alkalom az Ipar 4.0 számára készült projektek benyújtására. A hazai látogatók érdeklődése, és az EfficiencyManager-rel kapcsolatos szakmai információk iránti igénye igen jelentős volt.

www.klueber.hu

Hirdetés

További cikkek a témában