Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A Viessmann Csoport új szolgáltató központot hoz létre Pécsett

A Viessmann tovább bővíti együttműködését Magyarországgal és Pécsen hozza létre a cégcsoport új szolgáltató központját.

2017 októberétől közel 50 munkatársat vesznek fel a németországi ügyfelek támogatására, mellyel az Allendorfban (Eder / Németország) működő műszaki szolgáltatásokat nyújtó csoportot fogják tehermentesíteni. Hosszú távon az a cél, hogy minden országra kiterjesszék a támogatást.

A törökbálinti értékesítési központ és a dombóvári gyár mellett Pécs a harmadik Viessmann-telephely Magyarországon.

Beck Andor

„Hat alternatív helyszín közül döntöttünk Pécs mellett, mert itt kiválóan képzett és motivált szakembereket alkalmazhatunk.“ – mondta el Beck Andor, a Viessmann Technika Dombóvár Kft. ügyvezetője a budapesti sajtótájékoztatón, ahol Szijjártó Péter, a magyar külgazdasági és külügyminiszter, valamit Michael Weber a Viessmann fűtéstechnikai rendszerek üzleti támogató központjának vezetője is részt vett.

Michael Weber

A Viessmann 2,6 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre az elmúlt évek során

Beck kiemelte, hogy különösen a fiatal munkavállalók számára akarnak karrierperspektívát kínálni és a jó partneri viszonyt sikerült az elmúlt 24 évben konzekvensen felépíteni. Eddig összesen 400 munkahelyet hoztak létre, valamint 2,6 milliárd forint értékű beruházást hajtottak végre a dombóvári telephelyen. „Az új pécsi központ megnyitása egy további lépés ezen az úton“ – hangsúlyozta Beck.

A műszaki szolgáltatás támogatása a cél

A szolgáltató központ feladata lesz, hogy jobb elérhetőséget biztosítson az ügyfelek számára különösen a téli hónapokban, elsősorban „after-sales“ (az értékesítést követően) területen, ezáltal hozzájárulva az ügyfélelégedettség növeléséhez.

A szolgáltatóközpontba erős műszaki alapokkal és kiváló német nyelvtudással keresnek jelentkezőket. A szükséges szakmai ismereteket egy belső képzés keretében sajátítják majd el az új munkatársak. Ezen felül a Viessmann már több mint 10 képzési intézménnyel dolgozik együtt (közép- és felsőoktatási intézmények). A Magyarországgal való együttműködéshez hozzátartozik a helyi vállalatokkal való szoros együttműködés is. A Dombóvárra beszállított alapanyagokra költött összeg több mint felét hazai beszállítók számára fizetik ki.

www.viessmann.hu

Hirdetés

További cikkek a témában