Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Újdonságok a Balluff biztonsági termékeinek portfóliójában

Kontaktus nélküli biztonsági szenzorok

A Balluff mágneses transzponder és induktív biztonsági szenzorokkal egészíti ki biztonsági termékpalettáját. Ezek, gazdaságos megoldással, közvetlenül a biztonságos Balluff IO-Link I/O moduljához, vagy bármilyen biztonsági kontrollerhez alkalmazhatóak. Az üzemeltetéshez sztenderd M12-es csatlakozókra van szükség.

Mágnesesen kódolt biztonsági szenzor

A kontaktus nélküli működési elvének köszönhetően, a mágnesesen kódolt biztonsági kapcsolót nem zavarja a mechanikai játék, például ahol ajtók elmozdulnak vagy pontatlanul mozognak. Ez egyszerű beszerelést tesz lehetővé. A különálló processzor elektronikával a biztonsági kapcsoló akár PLe/SIL-3-as szintű felhasználásokban is alkalmazható.

A már bizonyított mágneses technológia a reed-érintkezőknek a kapcsoló házán belüli intelligens elrendezésével nagy megbízhatóságot garantál külső zavarokkal szemben és csökkenti a biztonsági funkció rövidre zárásának („patkolás”) lehetőségét is. Az opcionálisan elérhető távtartóval akár ferromágneses környezeten is alkalmazható a biztonsági kapcsoló.

Transzponderrel kódolt biztonsági kapcsolók

A transzponderrel kódolt biztonsági szenzor ajtók és nyílászárók megfigyelésére is ideális. Mivel a passzív RFID transzpondert egyedileg azonosítja a szenzor, magas kódolási szintek és ezáltal magas hibakerülés érhető el. A szenzor tág detektálási távolsága érzéketlenné teszi a rázkódással és a védett eszköz játékával (lötyögés) szemben is. A nagy hatótávolság egyben a beépítést is megkönnyíti. A kompakt méretek nagyobb rugalmasságot eredményeznek a berendezésekbe való beépítésnél.

Az eszközöket könnyen lehet használni PLe és SIL-3-as applikációkban, köszönhetően az integrált biztonsági sémáknak és az OSSD kimeneti fokozatnak.

Induktív biztonsági szenzorok

Az induktív biztonsági szenzor, ami fémes tárgyak közeledését érzékeli, szintén újdonság a Balluff termékei sorában. A hagyományos biztonsági kapcsolókkal szemben, ennek nincs szüksége ellendarabra. Ez például annyit jelent, hogy biztonságos jeleket tud generálni a céltárgy pozíciójáról, végállásáról vagy közvetlenül tud érzékelni fémes munkadarab hordozókat (befogókat). A szenzor pulzusjel-adóként is működik számlálószerkezetekhez és sebességméréshez. Sőt: az induktív biztonsági szenzor bármely biztonsági processzorhoz kapcsolható, így biztonsági relékhez és programozható diszkrét modulokhoz vagy biztonsági kontrollerekhez. A vezetékek felszerelését a sztenderd M12-es csatlakozók könnyítik meg.

 

Első integrált biztonsági megoldás IO-linken keresztül

balluf

A Balluff a világon elsőként kínál berendezések gyártói számára könnyen integrálható, költségkímélő, IO-linken alapuló biztonsági megoldást.

A „Safety over IO-link” közös rendszerben kombinálja az automatizálást a biztonsággal és ezzel egyetlen forrással a hatékony biztonság új fogalmait határozza meg. A „Safety over IO-link” az IO-linkek már bevált előnyeit kínálja, mint az egyszerű adatforgalom és információcsere, magas rugalmasság és univerzális alkalmazhatóság. Ez logikus lépés mind a Balluff, mind a felhasználók számára a gazdaságos Ipar 4.0 irányába.

Az integrált biztonsági megoldásokkal és azok saját biztonsági elemeivel a Balluff immár egyaránt képes az automatizálás és a biztonság követelményeinek eleget tenni. A „Safety over IO-Link” a Balluff-tól nyitott a szenzor szinten: a Balluff biztonsági elemek csakúgy, mint más gyártók biztonsági berendezései összeköthetők a Balluff által kifejlesztett IO modullal, a sárga biztonsági központtal, egyszerű olcsó sztenderd M12-es kábelek használatával. Még az olyan sztenderd részegységek, mint a bináris szenzorok csokorba köthetőek az új biztonsági IO modul segítségével. A modul egy IO-Link master-rel van kapcsolatban, a kontroll szinttel való biztonságos kommunikációt pedig a Profisafe/Profinet biztosítja. A biztonság szempontjából releváns adatok az ún. alagutas eljárással továbbítódnak a masteren keresztül a biztonsági kontrollerbe. Ezzel a PLe/SIL3-at elérő biztonsági elvárások elégíthetőek ki.

A rendszer paramétereit központilag lehet konfigurálni a kontroller programozó interfészén keresztül. Az egyszerű és átlátható rendszerstruktúra időt és pénzt takarít meg a kábelezésnél, csökkenti a kontroll szekrény helyigényét és egyszerűbb rendszert tesz lehetővé. A sztenderdizálás magas foka a gép teljes életciklusában költségcsökkentést eredményez. A „Safety Over IO-Link” segítségével az applikációk gyorsan és könnyen adaptálhatóak a változó igényekhez. Ezáltal mind a gyártók, mind pedig a felhasználók egyaránt nyernek.

www.balluff.hu

Hirdetés

További cikkek a témában