Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

CAD/CAM/PLM

Topsolid élőben

Különleges helyet foglal el a hazai gépgyártás palettáján a CAD-CAM Solutions Kft., hiszen a mérnök szoftverek értékesítése mellett, saját gyártókapacitással is rendelkeznek.

Az élet hozta így, hogy ilyen komplex tevékenységet végzünk, a Topsolid szoftverek értékesítésén és oktatásán kívül, új telephelyünkön már kibővült gépparkkal, saját gyártást is végzünk. Ez kiváló lehetőséget jelent a számunkra, hogy a mindennapi életből kapott gyártói tapasztalatokra a lehető leginnovatívabb válaszokat tudjuk adni partnereinknek. – tudjuk meg Takács Imrétől, a CAD-CAM Solutions Kft. ügyvezetőjétől.

 

MM: A szoftverkereskedelem mellett mi tette szükségessé a gyártást?

T.I.: 2008-ban rájöttünk, hogy muszáj terméket előállítanunk. A szoftver értékesítés mellett ez a több lábra állás, a működésünk biztonságát teremtette meg. A tervező kapacitásunkat így saját gyártású termékekre fordítottuk. Másik része, hogy a szoftver értékesítésén túl, mi magunk is üzem közben tapasztalhatjuk meg a felmerülő kérdéseket, amelyekre a válaszokat is meg tudjuk adni. Ebből következik, hogy az oktatás is nagyon fontos, éppen ezért új telephelyünkön (Székesfehérvár, Farkasvermi út 56.) több vezető márka gépeit gyűjtöttük össze sokszínű vezérléssel. Gépeinket az általunk forgalmazott Topsolid tervező szoftverrel kötöttük rendszerbe, így a gyártáshoz és oktatáshoz is kiválóan megfelel új, kibővített gépparkunk.

MM: Ha jól tudom, idén is részt vettek egy kereskedői világkongresszuson, ahol előadást is tarott.

T.I.: Idén januárban Portugáliában tartották meg a világ Topsolid értékesítői számára az éves konferenciát. A trendekből kiderült, hogy az új, Topsolid 7-es sorozat rendkívül jó fogadtatást kapott az egész világon. Ehhez kapcsolódva tartottam előadást a régió helyzetéről. Ma már nem feltétlenül gépek vásárlásába kell rengeteg pénzt beleölni, hanem a gyártási kapacitást érdemes növelni, rendszer szintű szoftveres fejlesztéssel. Az automatizálás kulcsfontosságúvá vált, a mérések, a robotizálás, a minőség-ellenőrzés, a vállalatirányítás mind a Topsolidba integrált rendszerekkel együtt működik.

„Szoftverbővítéssel több nagy értékű gép megvásárlása váltható ki a gyártók számára.”

MM: A MACH-TECH-en kiállítóként is részt vesznek, mivel készülnek?

T.I: A MACH-TECH-en a komplex megmunkálóközpontok CAM programozására koncentrálunk, mivel a pályázatoknak köszönhetően, egyre több ilyen géppel rendelkeznek a hazai vállalatok. Kiemelt figyelmet fog kapni a TopSolid megújult formaszerszám tervező modulja is, a TopSolid’Mold, melyet az érdeklődők élőben is kipróbálhatnak a négy darab kihelyezett munkaállomásunkon.

Látogassanak meg minket az A pavilon 301/C standján.

www.cadcamsolutions.hu

CAD-CAM Solutions

Hirdetés

További cikkek a témában