Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Ferrari és SKF

A Forma-1 készen áll az új szezonra, és az SKF a csapágyak területén nyújtott szakértelmével ismét megerősíti a Scuderia Ferrarival fennálló 70 éves együttműködését.

A 2017-es Forma-1 szezonban az SKF a Scuderia Ferrarival fennálló hosszú távú együttműködésének meghosszabbításával ismét az események kellős közepén találta magát. Az SKF egy sor különleges terméket szállít a versenyautóiról híres olasz óriásvállalatnak, valamint a tervezési és validációs szakértelmével támogatja a csapatot.

A megállapodás értelmében az SKF szállítja az egyedi alkatrészek egy részét többek között a kerékagy-csapágyakat és a siklócsapágyakat. Ugyanakkor a motorhoz és a sebességváltóhoz is számos alkatrészt biztosít – beleértve a henger- és tűgörgős csapágyakat, a mélyhornyú és kúpgörgős csapágyakat, valamint a hibrid alkatrészeket.
Az SKF csapágyak biztosítják az elérhető legmagasabb teljesítményt: a speciális anyagok – például a nagy sebesség és a magas hőmérséklet elviselésére kifejlesztett acél, valamint a speciális bevonatok és az egyéb komplex tulajdonságok mind hozzájárulnak a Forma-1 versenyek alkatrészei számára előírt szigorú szabványoknak való megfeleléshez.
Az anyagok közül néhány – többek között a kerámiák, a különleges acélok, a kenőanyagok és a bevonatok – még most is fejlesztés alatt áll az SKF kutatási és fejlesztési központjában. Ezen kívül az SKF tesztlaborokat biztosít a Scuderia Ferrari részére az olyan vizsgálati lehetőségek javítása érdekében, mint például az állapotfelügyelet.
„Az SKF a maranellói gyár megalapítása óta működik együtt a Ferrarival. Az évek során a Ferrari számtalan előnyét élvezte ennek az együttműködésnek, és várakozással tekint a sikerekben gazdag közös jövőre.” – nyilatkozta Maurizio Arrivabene, a Scuderia Ferrari csapatfőnöke.

www.skf.com

 

Hirdetés

További cikkek a témában