Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Népszerű tudomány

Sedric elvisz

A Volkswagen bemutatta legújabb személyi sofőrünket, a kenyérpirítóra hasonlító Sedric-et, aki bárhova elvisz.

Egy olyan járművet fejlesztett ki a Volkswagen, amihez nem kell sofőr, hiszen nincs benne sem kormány, sem pedig pedálok. A teljesen automata irányítású autót eszköz hiányában képtelenség manuálisan befolyásolni.

vwsedric2

A Self Driving Car szavak alapján elkeresztelt Sedric kívülről inkább hajaz egy óriási mozgó kenyérpirítóra, ám pont ezt a funkciót nem látja el. Belseje köszönőviszonyban sincs az eddig ismert autók utasterével, inkább egy mini Lounge Bar-ra emlékeztet. Egymással szembefordított stílusos bőrülések szolgálják az utasok kényelmét.

Az első Sedric-et a genfi autókiállításon ismerhették meg az érdeklődők. Ezzel a projekttel a Volkswagen az önjáró autók fontosságát szeretné kihangsúlyozni. Egyelőre még nem kész termékekről van szó, hanem egy iránymutatásról, ami hamarosan megvalósulhat.

vwsedric3Nagy valószínűséggel a következő időszakban az apróbb dizájnelemekre is hangsúlyt fektetnek és Sedric-et lépésről lépésre tökéletesítik. Ezek tudatában lassan már nem kell mindenkinek tudnia autót vezetni, jogosítvány nélkül is volán mögé ülhet, bár kormány és pedál nem lesz a kocsijában.

forrás: http://www.technokrata.hu/garazs/2017/03/09/a-volkswagen-uj-onvezeto-kenyerpiritoja-egybol-sikert-aratott/

Hirdetés

További cikkek a témában