Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

2018.10.17-19 – AUTOMOTIVE HUNGARY BUDAPEST

Automotive 2018 kiállítás

AUTOMOTIVE 2018 kiállítás

2017-ben is sikerrel zárt az AUTOMOTIVE HUNGARY és AUTÓTECHNIKA, a régió egyedülálló nemzetközi járműipari beszállítói és járműfenntartó-ipari szakkiállítás-együttese. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba tízezren látogattak ki 2017. október 18–21. között. A résztvevők különösen hasznosnak találták a kiállítás idején rendezett szakmai fórumokat, kerekasztalbeszélgetéseket, amelyeken az ágazat számos fontos képviselője jelen volt.

Időpont:

2018. október 17-19.

Helyszín:

Budapest, Hungexpo, 1101 Budapest Albertirsai út 10. – térképen megtekint

További információ az Automotive 2018 kiállításról:

http://automotivexpo.hu/

+ Ingyenes AUTOMOTIVE HUNGARY belépőjegy olvasóinknak! Kérje Ön is itt!

Az ötödik alkalommal megrendezett AUTOMOTIVE HUNGARY-n és a hagyományosan vele egy időben tartott, immár 26. AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA kiállításon ezúttal is a járműgyártás teljes spektruma képviseltette magát. 12 ország több mint 220 kiállítója a járműgyártás teljes spektrumát lefedte, a tervezéstől a kivitelezésig. Az eseményen évről évre egyre hangsúlyosabban jelennek meg a jövő technológiái, köztük az autonóm autók és az e-mobilitás.

Az új technológiák átalakítják az egész autóipart, megváltoznak az utazási szokások, a közlekedés és a városkép – mondta a kiállítás megnyitóján Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója. A változások végeredménye beláthatatlan, hiszen az előrejelzések az elmúlt száz évben sokszor hibáztak: a jóslatokkal ellentétben nincs például gőz- vagy atommeghajtású autó, de az új korszak már biztosan elkezdődött – tette hozzá. Az autóipari forradalom ráadásul körülöttünk – például Esztergomban, Győrben, Kecskeméten, Szentgotthárdon és sok más magyar városban – is zajlik – mondta.

A V4-ek és az autóipar

A 2017-es AUTOMOTIVE egyik központi témája a regionális együttműködés fejlesztése volt. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiállításon elmondta: a magyar járműipar továbbra is a gazdaság húzóágazata, amely a teljes magyar kivitel 20 százalékát adja, csaknem 170 ezer embernek ad munkát, és kibocsátása tavaly elérte a 25 milliárd eurót. Az ágazat nemzetközi együttműködésekkel fejleszthető tovább. A rendszerintegrációt pedig elsősorban a visegrádi országokra kell kiterjeszteni – jelentette ki a miniszter.

Ugyancsak a V4-országok együttműködéséről és az ebben rejlő lehetőségekről cseréltek eszmét a részvevők az NGM által szervezett szakmai fórumon, amelynek vezérmotívuma az intelligens járművek fejlesztése volt. Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta: Magyarország az ipar digitális átalakításában elkötelezett a regionális együttműködések iránt. Az újraiparosítási programnak köszönhetően Magyarország a térség más országaival együtt az európai növekedés motorjává válhat – tette hozzá. Az államtitkár bejelentette, hogy a kormány idén és jövőre 17 milliárd forinttal segíti a magyar kis- és középvállalkozások bekapcsolódását a nagyvállalatok beszállítói hálózatába.

A konferencián részt vett Vladimír Bartl, Csehország Ipari és Kereskedelmi Minisztériumának miniszterhelyettese, Jerzy Kwiecinski, Lengyelország Fejlesztési Minisztériumának államtitkára és Rastislav Chovanec, Szlovákia Gazdasági Minisztériumának államtitkára.

 

Hirdetés