Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

Fanuc Robotika Workshop – Október 8-9-10

A japán gyártásautomatizáló vállalat tematikus rendezvénysorozatainak következő állomása a törökbálinti székházban megrendezett Robotikai Workshop.

Október első heteiben a FANUC jelenlegi és jövőbeli széles ügyfélkörét várja székházában, hogy több, mint egy tucat robotos applikációt mutasson be és adjon hasznos tanácsokat partnereinek a robotizálási projektjeikhez. A rendezvény első napján a robot rendszerintegrátorok és célgép építők számára kerül megrendezésre egy zártkörű workshop, melyet két napos nyitott kapus ügyfélrendezvény követ. Ezt a két napot még 1-1 alkalommal gazdagítja majd egy Első Robot Vásárlók, illetve Oktatási Intézményvezetők számára szervezett workshop, ahol célzott témákat megvitatva kerülhetnek a résztvevők közelebb a robotika világához.

Robotizált ívhegesztés a tökéletes varratokért

A FANUC széleskörű robotportfóliója az utóbbi időben új hegesztőrobotokkal bővült. Az új modellek még nagyobb rugalmasságot ígérnek, a kimagasló varratpontosság és -minőség mellett. A speciális, hegesztésre szánt ipari robotok kis helyigénnyel rendelkező nagy teherbírású robusztus darabok, így sokféle feladat elvégzésére alkalmasak.

Automata hegesztés a termelékenység szolgálatában

Az acélhegesztés a gépészetben gyakran alkalmazott technológia, melynek speciális előírásai csak korszerű és precíz eszközökkel tarthatók be. A kézi hegesztés mellett a termelékenység növekedése, valamint a pontosság iránti igény az automatizált hegesztési megoldások piacát is egyre csak növeli.

A FANUC Hungary Kft. új hegesztőrobotos oktatása

A kicsivel több, mint egy éve átadott törökbálinti székház idén újabb oktatóteremmel bővült, egy olyan hegesztőrobot-cellával, amely lehetőséget biztosít a robotizált hegesztés trükkjeinek elsajátítására. Az új oktatási programot a hazai érdeklődés, illetve a hegesztőrobotok iránti növekvő kereslet hívta életre. Amennyiben Önnek is segítséget jelentene egy ilyen képzés, keresse bizalommal a FANUC Hungary Kft. munkatársait!

Az automata hegesztés ugyanis kiváló ismétlési pontossággal képes jó minőségű varratokat létrehozni – mindezt a nap 24 órájában, a hét bármely napján.

FANUC hegesztőrobotok – minden igényre

A FANUC folyamatosan fejlesztett és bővülő robotkínálata az olyan helyzetekben is kiváló megoldást kínál, mint a nehezen hozzáférhető területeken történő pont- és ívhegesztés. A vékony csuklók segítségével a szűk helyeket is eléri a hegesztőfej. Az üreges karoknak köszönhetően pedig a robotok a megfelelő stabilitás biztosítása mellett is kis tömegűek maradnak. A kialakításnak köszönhetően a hegesztőkábelek kisebb kopásnak vannak kitéve, ezzel hosszútávon jelentős karbantartási költségmegtakarítás érhető el.

A robotsorozatban megtalálhatók az általános feladatokra szánt modellek mellett az akár 3,1 m kinyúlásra képes robotkarok is, utóbbiakkal a kimondottan nagy alkatrészek, így például karosszériaelemek hegesztése előtt sem áll akadály.

A robotos hegesztés pedig termelékenységével hatékony segítsége lehet bármely iparágnak: a napjainkban oly sokat emlegetett szakemberhiány ugyanis a gépgyártást sem kíméli, a hegesztés pedig azon belül is kritikus területnek számít.

Új hegesztőrobotok: kis súly, nagy munkatér, még gyorsabb csuklók

Az ARC Mate 120iD hegesztőrobot sorozat a már megszokott minőség mellett nagyobb karkinyúlást és még nagyobb teherbírást ígér. Az akár 25 kg terhelhetőség mellett közel két méteres kinyúlásával kategóriájában egyedülálló munkatér elérésére képes. A kábelvezetés, az IP 67-es védelem, valamint a 187 mm-rel növelt munkatér alkalmassá teszi az autóipari alkalmazásra, akár kevésbé kedvező környezeti körülmények mellett is.

A hegesztőrobot felépítését tekintve abban tér el elődjeitől, hogy a robot súlypontja lejjebb került – ezzel a nagy karkinyúlás mellett is garantálható a szükséges stabilitás. Ez pedig a nehezen hozzáférhető helyeken történő hegesztéseknél válik igazi előnnyé!

Könnyű kezelhetőség, egyszerű programozás

Az új robotsorozat a FANUC korszerű és könnyen kezelhető R-30iB Plus vezérlőjével kerül forgalomba, amelyben megtalálhatók a frissen integrált funkciók: a beépített kamerarendszer, nagyobb memória, gyorsabb processzor és az új iPedant.

Amíg pedig új kollégájára vár, a ROBOGUIDE offline programozó szoftverben elkezdheti tervezni legújabb hegesztőcelláját.

https://one.fanuc.eu/robotika2019

Hirdetés

További cikkek a témában