Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

kiállítás

Megkérdeztük a kiállítókat 1.rész

Összefoglalónk az idei Ipar Napjai és MACH-TECH kiállításról: FANUC, Balluff, Smartus, FreeDee.

Bagdi Attila

Marketing és üzletfejlesztési specialista

FANUC Hungary Kft

Az MM Műszaki Magazin júniusi számában összefoglalót közlünk az idei Ipar Napjai és MACH-TECH kiállításról, amihez nélkülözhetetlen a kiállítók véleménye.

Hogyan értékelik a rendezvényt, mennyire tartják sikeresnek?

Az utóbbi időszak legsikeresebb ügyfélrendezvénye volt a 2019-es Ipar Napjai. A korábbi években is rendkívül látogatott volt a standunk, de most érezhetően több vendéggel tudtunk leülni tárgyalni. A konkrét megtérüléseket természetesen nehéz megbecsülni, hiszen olyan iparágban dolgozunk, ahol az ötlet megszületésétől a konkrét kivitelezésig évek is eltelhetnek, így nem lehet egy kiállítás számlájára írni ezeket. Ebből azonban az is adódik, hogy az ügyfeleinkkel nem csak kampányszerűen kell foglalkoznunk, hanem ugyanazt a figyelmet kell megkapniuk a kiállítás után is, mint éppen a standunkon.

A kiállítók összetételéről, a képviselt márkákról, iparágakról mi a véleményük?

Rendkívül változatos volt a kiállítók profilja, azonban szerencsére jól megmaradt a fókusz és minden szorosan kapcsolódott a gyártástechnológiához, ahogy illik egy ipari kiállításhoz. Elmondható, hogy az a stand, ahol nincs legalább egy ipari robot, az nem is igazi ipari stand. A legtöbb kiállítónál integrált megoldásokkal – pl. szerszámgép kiszolgáláshoz használva, vagy legalább dekorációs elemként használtak robotokat, ami izgalmasabbá és még interaktívabbá tette az egész vásárt.

A látogatók összetétele és száma megfelelő volt?

10-15%-al nőtt a két évvel ezelőttihez képest az összlátogatók száma, és ez az egyes standokon is érezhető volt. Ami a relevanciát illeti, ott sem kellett csalódni. Mi igyekszünk minden érdeklődőre kiemelt figyelmet fordítani, hiszen épp olyan fontos számunkra az az öltönyös cégtulajdonos, aki csak érdeklődni tér be, vagy az a sorimérnök, aki családjával együtt látogat ki, de egyben tervezi a területe megújítását.

Mely termékeikre voltak a látogatók leginkább kíváncsiak?

A várakozásoknak és az ipari trendeknek megfelelően az ipari és kollaboratív robotos érdeklődők voltak túlsúlyban, de számos vendég érdeklődött a termelésfelügyeleti rendszereink iránt. A szerszámgépeink megmunkálásai is folyamatosan szakértői figyelmet kaptak.

Milyen piaci trendeket jósol a hazai beszállítói ipar számára?

Azt gondolom, hogy a növekedés továbbra is megmarad. A hazai ipar manapság korántsem elvakult és szakértői szemmel, felkészülten néz szembe a jövővel és keres ehhez partnereket maga mellé.

www.fanuc.eu

Juhász Árpád

értékesítési vezető

Balluff-Elektronika Kft.

Hogyan értékelik a rendezvényt, mennyire tartják sikeresnek?

A kiállítás a várakozásainknak megfelelően alakult. Sikeresnek tekintjük a részvételünket.

A kiállítók összetételéről, a képviselt márkákról, iparágakról mi a véleményük?

Sok jelentős cég és márka képviseltette magát. Az elektronikai kiállítók száma kevés volt.

Szívesen látnánk több automatizálási és szenzortechnikai céget a kiállítók között.

A látogatók összetétele és száma megfelelő volt?

Igen.

Mely termékeikre voltak a látogatók leginkább kíváncsiak?

A biztonságtechnikai és hálózati eleminket kísérte a legnagyobb érdeklődés. A különdíjat nyert Smartlight torony lámpánk is az érdeklődés középpontjában volt.

Milyen piaci trendeket jósol a hazai beszállítói ipar számára?

Rövid távon az ipar fékeződését fogjuk megélni, de egy átrendeződést követően újra emelkedő pályára fog állni az ipari termelés.

www.balluff.hu

Kávási István

kereskedelmi igazgató

Smartus Zrt.

A Smartus Zrt-nél sikeresnek értékeljük a kiállítást abból a szempontból, hogy mélyíteni tudtuk kapcsolatainkat meglévő ügyfélkörünkkel, illetve új kapcsolatokat alakítottunk ki további potenciális ügyfelekkel. Emellett, nagy számban tudtunk rögzíteni konkrét szerszámgépek iránti érdeklődést. A látogatóink visszajelzései alapján úgy érezzük, hogy sikerült tovább erősíteni az Okuma márkát, illetve a Smartus Zrt. szakmai elismertségét a hazai célcsoportjaink körében.

A kiállításon megjelent az összes jelentős szerszámgép-forgalmazó, illetve a kapcsolódó iparági márkák – úgy mint szerszámok, szerszámbefogók, szerszámbemérők, egyéb kiegészítő berendezések, eszközök és technológiák – képviselői. A legtöbben a legújabb szerszámgépeiket, berendezéseiket és technológiáikat mutatták be, így a látogatók átfogó képet kaphattak a legújabb iparági trendekről.

A látogatók összetétele és száma megfelelő volt, standunkon folyamatos volt a meglévő partnereink és az új potenciális ügyfelek látogatása.

Az idei kiállításon egy igazán impozáns, 200 négyzetméteres standdal voltunk jelen és az Okuma MULTUS B250II 5-tengelyes multifunkciós esztergaközpontot, illetve az Okuma GENOS M460V 5AX szimultán 5-tengelyes megmunkálóközpontot először mutattuk be Magyarországon. Összesen négy Okuma szerszámgépet vittünk ki, és ezek mindegyikén élő forgácsolásbemutatót tartottunk. A legnagyobb érdeklődést kétségtelenül a GENOS M460V 5AX szimultán 5-tengelyes megmunkáló központ iránt tapasztaltuk, amelyen egy Terminátor fej elő megmunkálását követhették végig a látogatók. Ezt a bemutatót közösen tartottuk a CAD-CAM Solutions Kft. partnerünkkel, akik a TopSolid integrált CAD/CAM/PDM szoftver segítségével megtervezték a forgácsolási programot, illetve a Tungaloy Kft.-vel, akik a szerszámokat biztosították a show-hoz.

A hazai autópipar további bővülése és növekedése a meglévő beszállítói kör erősödését és további létszámnövekedését is eredményezi. Ezt tükrözi a szerszámgép vásárlások megnövekedett trendje, illetve a teljes technológiákat magában foglaló kulcsrakész projektek irányában történő elmozdulás. Ezeknek a trendeknek a további erősödésére számítunk a következő egy-két évben.

www.smartus.hu

Szabó Diána

sales & marketing

FreeDee Printing Solutions

Az idei MACH-TECH-en mutatta be a FreeDee Printing Solutions a legújabb fémnyomtatót a magyar piacon, a Markforged Metal X rendszert, amely drasztikusan leszorítja a technológia belépési korlátait. Népszerűségét már mutatja, hogy tavaly csak ez a gyártó a Metal X-szel 10 %-ot szakított ki a világ teljes fémnyomtató piacából. A MACH-TECH látogatói rendkívül kíváncsiak voltak rá, nagyon sokan jöttek oda a standunkhoz megtekinteni az új fém 3D nyomtatót, és két teltházas előadást is tartottunk a Markforged fémnyomtatási technológiájáról a kiállítás konferenciaprogramjának részeként.

www.freedee.hu

Hirdetés

További cikkek a témában