Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

EMO Hannover 2019 – A fémfeldolgozás vezető világvására

A 22. EMO szakkiállításon 2019. szeptember 16-21. között Hannoverben a gyártástechnológia valamennyi jeles képviselője bemutatja legújabb fejlesztéseit és szolgáltatásait. –hangzott el a budapesti sajtótájékoztatón.

Május elejéig már 2030 kiállító jelentkezett 47 országból. A cégek között szerepelnek a különböző technológiák piacvezetői, mint például: a DMG Mori, az FFG, a Mazak, a Siemens, a Grob, a Doosan, a Fanuc, az Okuma, a Makino, az Index, a GF a Machining Solutions, a Chiron, a Trumpf, az SLM, a Stratasys, a Paul Horn, az Iscar, a Sandvik, a Kuka és még sokan mások. Egyre több cég csatlakozik hozzájuk minden nap. Magyarországról eddig két cég jelentkezett, az NCT Ipari Elektronikai Kft. és a Strigon Machine Tools Ltd.

„Az EMO Hannover világvásár vitathatatlanul innovatív platform a fémfeldolgozásban használt gépek, megoldások és szolgáltatások tekintetében”

– hangsúlyozta Cristoph Miller, a VDW vásárigazgatója. 2017-ben a kiállítók 72%-a nyilatkozta azt, hogy a hannoveri vásárra hozott innovációkat kifejezetten az EMO-ra fejlesztették ki. 2017-ben a nagyjából 130 000 látogató majdnem fele Németországon kívülről érkezett Hannoverbe, mintegy 160 ország képviseltette magát. A kiállítókat tekintve ez az arány 64%-ra emelkedett.

Az EMO Hannover kiállítás intelligens technológiákat kínál az intelligens gyárak számára. Az EMO Hannover kiállítás központi témája, Az intelligens technológiák mozgatják a jövő termelését! az iparág egyik legnagyobb kihívásával foglalkozik.

„Az intelligens gyárak esetében a teljes értéklánc mentén az emberek, üzemek és üzletek hálózatba kapcsolása döntő fontosságú,”

– magyarázta Miller a VDW képviseletében. Az ipari hálózatba kapcsolás lendületet ad, mivel manapság már jóval nagyobb az elérhető feldolgozási sebesség, ami egyáltalán lehetővé teszi az óriási mennyiségű adat feldolgozását. Az International Data Corporation nemzetközi piackutató intézet becslései szerint 2020-ig 30 milliárd privát és ipari végpontot lehet majd bekapcsolni a hálózatba.

Az intelligens technológiák jelentik a produktivitás legfontosabb kulcsát, és ugyanígy a jobb minőségét és a nagyobb rugalmasságét is. Ezek a gyártástechnológia újabb és további fejlesztéseinek klasszikus célkitűzései. A digitalizálás és az intelligens gyárak hálózatba kapcsolása szintén megkönnyíti az új funkciók beágyazását, mint például a monitoring vagy prediktív karbantartási folyamatok, amelyek az okos adatokon és adatelemzésen alapuló öntanuló rendszerek segítségével még egy lépést tehetnek előre. Ezek fektetik le az alapot az olyan újabb üzleti modelleknek, mint a platformgazdaság, lehetővé téve az ügyfelek és szolgáltatók számára, hogy elérjék a hatékonyság következő szintjét.

www.emo-hannover.de

Hirdetés

További cikkek a témában