Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Röhm: Captis-M patronos tokmány

A befogóeszköz specialista Röhm, bemutatja a kézi működtetésű Captis-M patronos szorítótokmányt, a sokoldalú megoldást a munkadarab befogáshoz.

A Captis-M főbb jellemzői: finom rögzítést tesz lehetővé, kézi működtetéssel, ami elengedhetetlen mind a forgó megmunkálásoknál, mind pedig álló üzemmódban.

 

A termék fő előnye lehetővé teszi a finom, kézi szorítást, mely alkalmazható forgó megmunkálásoknál és álló felhasználási területeken egyaránt.

A készülék ezáltal használható esztergán, fúró gépen, marókon és megmunkáló központokban továbbá mérőgépeken. Kompakt, rövid kialakításának és a moduláris Captis rendszernek köszönhetően széleskörű felhasználást tesz lehetővé.

A Captis család legújabb tagjaként, a már jól bevált szempontok figyelembevételével kifejlesztett készülék a következőket tudja: a kompakt kialakítás tágasabb munkateret biztosít, a gyors patroncsere lehetőség, ami kevesebb mint 15 másodperc, illetve az egyedi, moduláris rendszer a külső megfogásról belső megfogásra történő gyors, 1 percen belüli, átállást tesz lehetővé. Mindeközben fenntartva a magas körkörösségi és ismétlési pontosságot, ami 0,01 mm. Nagy merevség és egyenletes szorító erő eloszlás jellemzi. Mindezek az előnyök jól használhatóvá teszik olyan gépeken is, ahol nincs gépi működtetési lehetőség.

Speciálisan finomított: amint az egy komplett moduláris rendszertől elvárható, lehetőség van az egyes részegységek kombinálására. Így a Captis-M patronos tokmány a hozzá tartozó szorító patronokkal, a köztes karimákkal és a beilleszthető tüskékkel továbbá a külső és belső megfogás használható munkadarab ütközőkkel különféle összeállítások hozhatók létre, ezáltal széles felhasználási rugalmasságot tesznek lehetővé.
Az alkalmazási lehetőségek szinte végtelenek. Ráadásul a könnyű átszerelhetőség miatt az átállási idők lecsökkennek, így megnő a termelékenység.

Mindamellett, hogy a felhasználók profitálhatnak a gyors átállásból adódó termelékenység növekedésen, a Captis-M patronos tokmányok 32-től 80-as méretig elérhetőek, ami lefed minden járatos befogási tartományt..

Amennyiben kérdése van, szívesen látjuk a Mach-Tech kiállításon, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara közösségi standján a G-pavilon 103 I alatt, ahol élőben is megmutatjuk a Captis családot.

www.roehm.biz

Hirdetés

További cikkek a témában