Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Esemény

Sikerrel zárta kapuit az Electrosub 2019!

Az Electrosub Konferencia és Kiállítás 2019. április 3-5. között immár második alkalommal került megrendezésre Budapesten, új helyszínen, a BOK –Syma csarnokban.

A Magyarországi Elektronikai Társaság és partnerei 2017-ben az elektronikai iparra fókuszáló, komplex üzleti és szakmai fórumot hoztak létre, azzal a céllal, hogy segítsék az iparág fejlődését. Az Electrosub lehetőséget teremtett arra, hogy a piaci szereplők, kilépve a virtuális világból, koncentráltan, személyes találkozásokon keresztül építsék kapcsolataikat, frissítsék szakmai ismereteket, mutassák be termékeiket, szolgáltatásaikat, tárják fel az együttműködési lehetőségeket. A kezdeményezést siker koronázta, a második alkalommal megrendezett esemény immár végérvényesen igazolta az Electrosub létjogosultság.

Az Electrosub  2019-en  97 kiállító vett részt 12 országból, nettó 1300 m2-en, a konferencián 42 előadás hangzott el, neves hazai és külföldi előadók tolmácsolásában, az eseményt 1500 látogató illetve konferencia részvevő  tekintette meg. A rendezvényt 22 szponzor támogatta, akik egyben kiállítók is voltak az Electrosubon.

A rendezvény kísérő eseménye a rangos amerikai szervezet,az IPC ( Association Connecting Electronic Industries) szervezésben, a Microsolder kft. közreműködésével meghirdetett forrasztási verseny volt. A versenyt, az első alkalomhoz hasonlóan, élénk érdeklődés kísérte. Az IPC európai igazgatója, Philippe Leonard, úgy nyilatkozott, hogy a számos, Európa szerte megrendezett verseny közül, a magyarországira jelentkeznek a legtöbben. A verseny az idén is teltházzal zajlott, csak az idő szabott korlátot a jelenezéseknek. A Electrosub Forrasztási Verseny profi  szekciójának nyertese:.Bidlek István, Elektromont Kft. Az első helyezett 300 euró pénzdíjazásban részesült és indulási jogot nyert az IPC kézi forrasztási világbajnokságára, amely a müncheni Productronica kiállításon lesz novemberben.

Az Electrosub egy szakmai pályázat „ Az év ESD koordinátora” díj átadásának helyszínéül is szolgált. A pályázatot hagyományteremtő  szándékkal a D&Társa Bt. írta ki először még 2017-ben, pályázni az idén ismét lehetett.

A zsűri számos pályázati anyagot értékelt, a szakmai bíráló bizottság döntése alapján „ Az Év ESD Koordinátora „díjat 2019-ben Benke Gábor vehette át.

Az idei év érdekes színfoltja volt, a XXII. Országos Elektronikai és Konstrukciós Verseny díjnyerteseinek bemutatója.

A konstrukciós versenyre a hazai szakgimnáziumok és külhoni szakképzéssel foglalkozó intézmények tanulói nevezhetnek pályaművekkel. Az Electrosubon a 6 nyertes pályaművet mutatták be. Az immár 22 éves hagyományra visszatekintő, a diákság szakmai előmenetelét célzó verseny alapítója és szervezője, a Divilex Bt.

Az Electrosub 2019 re a kiállítók, látogatók elsődleges visszajelzései pozitívak, arra a kérdésre, hogy szeretnének-e  folytatást és részt vennének-e újra hasonló eseményen, szinte kizárólag igennel feleltek.

A szervezőbizottság folytatja munkáját, a koncepciót mindenkor kiállítóink, látogatóink, támogatóink és  partnereink igényei szerint szeretnénk formálni. Középtávú célunk, hogy az Electrosubot nemzetközileg is jegyzett, regionális jelentőségű eseménnyé fejlesszük és ezzel a fórummal is támogassuk a Magyarországon működő elektronikai ipar fejlődését, piaci pozíciójának erősítését.

További információk: www.electrosub.hu

Hirdetés

További cikkek a témában