Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Az öntészeti és fémkohászati technológia fellegvára

Alapvető fejlődési irányok: additív gyártás, könnyűszerkezetes alkatrészek az autóiparnak, Ipar 4.0 és ecoMetals.

 

2019 júniusában Düsseldorf lesz a nemzetközi öntészeti és fémkohászati technológia fellegvára: a szerte a világból összesereglő mintegy 2000 kiállító június 25-29. között mutatkozik be a GIFA, METEC, THERMPROCESS és NEWCAST vezető nemzetközi szakvásárokon. A négy szakvásár bemutatja az öntészeti technológia, az öntészeti termékek, a fémkohászat és a hőkezelési technológiák teljes skáláját és mélységét. Az ágazatok nagyjai ugyanúgy bemutatkoznak a Rajna-parti nagyvárosban, mint a kisebb innovatív vállalatok. Az iparág 2019-es seregszemléjére mintegy 78.000 szakmai látogatót várnak szerte a világból.

„Ilyen átfogó szakmai összképet a látogatók egyetlen más szakvásáron sem szerezhetnek a világon. A jelenlegi ágazati környezet tükrében, olyan meghatározó irányzatokkal, mint az additív gyártás, az Ipar 4.0 vagy a könnyűszerkezetes járműipari alkatrészekben rejlő hatalmas lehetőségek úttörő GMTN szakvásárnak nézünk elébe”

– mondta el Friedrich Kehrer. Ennek megfelelően nagynak ígérkezik a nemzetközi részvétel 2019-ben is a „Fémek csillogó világában”. A tapasztalatok szerint a szakmai látogatók több mint fele érkezik a tengerentúlról és az európai országokból.

Fontos sikertényező a „Fémek csillogó világában” a szakmai kísérő rendezvények sorozata nemzetközi kongresszusokkal és szakmai találkozókkal, mint például a GIFA találkozó, a European Steel Technology and Application Days/ESTAD, a European Metallurgical Conference/EMC, a THERMPROCESS szimpózium vagy a NEWCAST FÓRUM. Szintén komoly szerepet kapnak a díjátadók és kitüntetések, mint például a NEWCAST Award és a különbemutatók, amilyent az Ipari Kemenceépítők Kutatóközössége egyesület rendez a VDMA/FOGI tagozatában az ipar különböző területein.

Először mutatkozik be a seregszemlén az Additív gyártás különbemutató, amely a modell- és formakészítéstől a maggyártáson át a fémes anyagok közvetlen nyomtatásáig új lehetőségeket tár fel az öntödékben és a beszállítóiknál.

„A különbemutatónkkal kívánunk színteret biztosítani a kínálkozó lehetőségek feltárásához”

– fejtette ki Gerrit Nawracala, a GIFA igazgató-helyettese.

„Mindenekelőtt az elektromos autózás és a könnyűszerkezetes autóipari megoldások jelentenek komoly ösztönzést a fejlődéshez a GIFA keretében is – derül ki a Német Öntészeti Szövetség tanulmányából. Az alternatív hajtásláncok, mint például a hibrid és elektromos hajtás a kizárólag belsőégésű motoros hajtással szemben 2030-ig emelkedő gyártási mennyiséget jelent az öntvényeknél.”

Az öntészeti termékek keresletének csúcsa vélhetően csak 2030-ra tehető a BDG tanulmánya szerint – kitűnő feltételekkel vághatunk tehát neki a GIFA 2019 szakvásárnak.

ecoMetals & ecoMetals Trails

Az ecoMetals kampánnyal a GMTN vásárnégyes egy aktuális és egyre fontosabb témát is felkarol. A kampány az erőforrások és ezen belül is az energia hatékony felhasználását, a klímavédelmet, valamint az innovatív eljárásokat és termékeket helyezi előtérbe.

Magyar részvétel a GIFA-n és a NewCast-on

A Magyar Öntészeti Szövetség és a HIPA szervezésében egy magyar közösségi stand valósul meg 6 kiállítóval az idei NewCast-on. Rajtuk kívül a GIFA-n az Öntőgépszerviz Kft vesz részt, akik már visszatérő kiállítónak számítanak.

Magyarországi képviselet:
BD-EXPO Kft, Máté Szilvia
Tel.: 1/346-0273
E-mail: office@bdexpo.hu
www.bdexpo.hu

Hirdetés

További cikkek a témában