Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

PlayIT Show – a legnagyobb magyar gamer és IT rendezvényét tartották

2018. november 17-18-án a HUNGEXPO kiállítási területén ismét megrendezésre került Magyarország és egyben a régió legnagyobb gamer- és IT rendezvénye, a PlayIT Show, ami minden eddiginél változatosabb és színvonalasabb programokkal várta az érdeklődőket, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig.

Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság

Az e-sport évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és a PlayIT-en megrendezett bajnokságok eddig is a legnagyobb hazai tornák közé tartoztak, ezúttal azonban valami egészen új kezdeténél lehettek ott azok, akik kilátogatnak a rendezvényre.

Az őszi PlayIT Show-n mutatkozott be Magyarország első hivatalos e-sport bajnoksága, melynek összdíjazása nem kevesebb mint 15 millió forint. A nyílt selejtezők helyszíni döntőinek biztosított otthont az őszi PlayIT rendezvény november 17-én és 18-án.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság hivatalos versenyjátékai között megtalálható az itthon is hatalmas népszerűségnek örvendő PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, a Counter-Strike: Global Offensive, a League of Legends, a Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, valamint a Hearthstone: Heroes of Warcraft. A bajnokság hivatalos szakmai felelőse a Magyar E-sport Szövetség.

A Magyar Nemzeti E-sport bajnokság legfontosabb céljai közé tartozik, hogy folyamatos versenylehetőséget biztosítson a magyar játékosoknak és csapatoknak, kialakítva egy tervezhető és rendszeres versenynaptárat, melynek keretében tudásukat, valamint képességeiket töretlenül fejleszthetik a szezonális felépítésnek köszönhetően.

Ezzel párhuzamosan kiemelten fontos, hogy elérhető célokat teremtsen azoknak a potenciális tehetségeknek, akik rendszeres versenylehetőség nélkül elszürkülnének a hazai mezőnyben vagy idő előtt felhagynak a magas szintű játékkal. Szintén fontos, hogy a meglévő tehetségek számára belépőt biztosítson a nemzetközi mezőnybe és elit-bajnokságokba.

A Magyar Nemzeti E-sport bajnokság arra ösztönzi az e-sport iránt elkötelezett játékosokat, hogy szilárd alapokon nyugvó csapatokat, egyesületeket hozzanak létre és ők legyenek, akik kialakítják Magyarország e-sport jövőjét.

PalyIT 2018

CICAF2019 – cosplay válogatóverseny

Az év legfontosabb és egyben leglátványosabb hazai cosplayversenyének a novemberi PlayIT Show biztosított otthont. Együttműködésben a Cosplay.hu szervezőgárdájával szervezték a China Cosplay Super Show magyarországi válogatóversenyét. A megmérettetés egyedülálló lehetőséget biztosított a hazai cosplay-közösség számára, ugyanis a győztes csapat Kínába utazik, hogy ott Magyarországot képviselje a komoly presztízzsel rendelkező nemzetközi cosplayversenyen.

A minden évben megrendezett cosplayverseny a China International Cartoon and Animation Festival (röviden CICAF) névre hallgató gigarendezvény elválaszthatatlan programja, melyen kizárólag az egyes országok válogató-versenyeinek győztes cosplayerei léphetnek színpadra és mutathatják be produkciójukat.

VIDEÓSOK

Természetesen a novemberi PlayIT rendezvényen is rengeteg ismert vloggerrel, videóssal is találkozhattak a látogatók. A programokon többek közt az alábbi videósok vettek részt:

Pamkutya, Kiss Imi, Sirius, Paplovag, Beniipowa, Barni, Henry Kettner, Videojáték Zsolti, Szalay Isti, Unfield, Zsozéatya, Bturbo, Konti, Cucu, Viszkok Fruzsi, Zsdav, Anett & Ancsa, Luckey, Csepo, DoggyAndi, Icebluebird, Sajt32, Baluka, Gery, Jánosik Gergő, OwnMcKendry, NagyDani, Kovács Ramóna.

PlayIT 2018 PlayIT 2018

PlayIT Special Guests

A látogatók találkozhattak a Trónok Harca és a Harry Potter színészeivel is! A szervezők folytatták a korábban megkezdett hagyományt, és idén novemberben is meghívtak több népszerű sorozatszereplőt a PlayIT Show-ra. A kiállítás sztárvendégei voltak Devon Murray, akinek a legismertebb szerepe: Seamus Finnigan (Harry Potter) és Vladimir Furdik, akinek a legismertebb szerepe: Éjkirály (Trónok Harca). Mindkét színésszel lehetőség nyílt közös fénykép készítésére, sőt akár dedikáló kártyára is lehetett aláírásokat kérni a rajongóknak. A színészekkel élőben is meghallgattak egy beszélgetést, ahol akár kérdezhettek is tőlük a rajongók.

Lenovo Legion Kupa színpad

A Lenovo Legion Kupa keretében ebben az évben is két kategóriában, LoL-ban és CS:GO-ban követhették élőben a legrátermettebb gamereket a Lenovo Legion színpadán. A vidéki rendezvények keretében megrendezett selejtezők és elődöntők legjobbjai közül a budapesti közönség előtt születtek meg a végső nyertesek.

Társasjáték Zóna

Magyarország legnagyobb független társasjátékos eseményére is sor került a novemberi PlayIT-en. A zóna 1000 négyzetméterén megtalálhatták az ország kiemelkedő kiadóit, viszonteladóit, fejlesztőit és klubjait. A rendezvény két napja alatt kipróbálhatták a legújabb játékokat és exkluzív kedvezmények is vártak az érdeklődőkre.

PlayIT 2018 PlayIT 2018

PlayIT 2018 PlayIT 2018

PlayIT 2018 PlayIT 2018

PlayIT 2018 PlayIT 2018

További információ a következő PlayIT rendezvényekről:

www.playit.hu

Hirdetés

További cikkek a témában