Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

M+E Open House – avagy néhány gondolat a szakmai nyílt napokról

Az M+E Szerszámgép Kereskedelmi kft. kétnapos Open House – szakmai nyílt nap rendezvényein kegyesek voltak az égiek, és napsütéses, kellemes 20 fokkal kedveskedtek. A cég pedig egy gépekkel feltöltött bemutatóteremmel, számtalan előadással és ropogós malacsülttel várta a vendégeket!

Péter Szabolcs ügyvezető rövid nyitó beszédét a Brother előadás követte Yosuke Tsuda (sales manager) tolmácsolásában, melyet az ABB képviseletében Rune Einetag egészített ki, illusztrálva a Brother Feediohoz készült robot munkáját.

Az előadásból kiderült, hogy a Feedio rendszerek alkalmazásával a korábbi 50%-os orsókihasználtság akár 90%-osra is emelhető! Ezzel a ciklusidő mellett a felmerülő költségek is csökkenthetők. Az automatizálás ráadásul az emberi munkaerő pótlására, esetenként pedig kiváltására is alkalmas lehet. Ez pedig jelen munkaerőpiaci helyzetben egyáltalán nem elhanyagolható tényező.

Az ABB képviselője pedig ismertette az új praktikus kamerarendszert, melynek segítségével csökken az alkatrészek pozícionálási ideje, minthogy a rendszer felismeri és képes kezelni is a tervezettől eltérő helyzeteket. A könnyen üzembeállítható megoldás használatának elsajátítása néhány óra, és már előny is kovácsolható belőle akár nagy sorozatok, vagy kis szériák gyártása során.

A Mitsubishi szikraforgácsoló és startlyukfúró gépeiről Incze Csaba M+E kereskedelmi vezető tartott prezentációt. A gép ismertetések mellett jelentős szerepet kapott az új D-Cubes vezérlő, mely már az Ipar 4.0 jegyében készült és összekapcsolható meglévő termelésirányító és analizáló rendszerekkel. Segítségével még költséghatékonyabbá válhat a termelés. Óriási újdonsága a „Job Planner” munka ütemező, mely lehetővé teszi, hogy egyszerűen előre vegyük a sürgős munkákat, automatikusan elmentve a félbeszakított munka paramétereit, így az később azonnal folytatható a félbeszakítási ponttól!

M+E

A ROMI új D-sorozatáról (CNC függőleges megmunkálóközpont), mely az AMB-n debütált szeptemberben, Jürgen Thelen, a ROMI Európa kereskedelmi és marketing igazgatója tartott egy érdekes előadást.

Újdonság benne – változatlan ár mellett – a megnövelt asztalméret, a direkt hajtású főorsó, a nagyobb főorsó fordulat (10.000 illetve 15.000 rpm), melynek köszönhetően többfajta technológia kiszolgálására is alkalmas, az áttervezett géptest: robusztosabb, súlyban nehezebb és merevebb, a megnövelt gyorsjáratnak köszönhetően pedig rövidebb ciklusidő valósítható meg. Valamint jelentősen megnövekedett az Y és Z tengely löket, és újdonság a a Fanuc vezérlés és a 15″-os érintőképernyő (D800; D1000; D1250). Összességében a D sorozat a mai vevői igényeket nagy mértékben kielégíti, teszi mindezt remek ár-érték arány mellett!

A Hartford céget és a termékpalettát Péter Szabolcs ismertette. A vízszintes és függőleges megmunkálóközpontok mellett a fúró-maró művek és a mostanában oly népszerű portál megmunkálóközpontok, valamint a saját fejlesztésű Hartrol Plus vezérlő is helyet kapott.

Eddigre már betöltötte a környéket az ebédre készült sült malac kellemes illat, melyet kemencében sütöttek az udvarunkon.

A délutáni kötetlen programok keretében lehetőség nyílt gép- és mérés-bemutatókra, szakmai beszélgetésekre és tapasztalatcserékre. Reméljük, jövőre is egy ilyen hasznos és színvonalas rendezvénnyel várnak minket az M+E munkatársai.

www.eszterga.hu

Hirdetés

További cikkek a témában