Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

HURCO – Álljon készen a 24 órás gyártásra

A 2018-as AMB kiállításon a cég bemutatta, hogyan növelhető a hatékonyság egy szerszámgép és egy rakodórobot kombinációjával. A kiállítási standnál ezenkívül mindenki megismerkedhetett a HURCO esztergagépek és a TAKUMI megmunkálóközpontok használatával.

A HURCO és a folyamatautomatizálás szakértőjének számító EROWA közös megoldást fejlesztett ki a szerszámgépek automatizált berakásához. Ehhez a HURCO CNC-megmunkálóközpontok DNC-interfészen keresztül kapcsolódnak az EROWA gyártási rendszeréhez. Ennek szoftvere felel a szervezési feladatokért, és végrehajtja a program szerint a gyártási feladatokat a csatlakoztatott megmunkálóközpontokban. Az automatikus szerszámcserét az EROWA Robot Compact 80 végzi. A berakórendszer egy- vagy kétgépes kezelésre alkalmas, és tökéletes összhangban dolgozik a HURCO többtengelyes megmunkálóközpontjaival.

A berakórendszerek növelik a termelékenységet

„Az automatizált berakórendszerek terén több beszállítóval is együttműködünk” – nyilatkozta Michael Auer, a HURCO Deutschland ügyvezetője. Így vagyunk képesek megfelelni az ügyfelek eltérő elvárásainak és fenntarthatóvá tenni a termelékenység növelését.” Az automatizált berakás például kapacitásbővítést tesz lehetővé az egyedi és kisszériás gyártásban anélkül, hogy kiegészítő személyzet lenne szükséges a gépek kezeléséhez. A HURCO tovább mélyíti az EROWA vállalattal való együttműködését, ugyanis az együttműködő partner rugalmas gyártási koncepciója megfelelő keretet biztosít ahhoz, hogy a gépeit egy átfogó digitális rendszerbe lehessen integrálni.

Az EROWA és HURCO gépek kombinációjából álló, bevált digitális gyártási rendszert a 2018-as AMB kiállításon mutatjuk be. A karcsú EROWA Robot Compact 80 mindkét oldalára egy-egy CNC-megmunkálóközpont csatlakoztatható. A robotcella tálcákon készíti elő a megmunkálandó munkadarabokat. A cellába szerelt robotkar egyenként behelyezi a munkadarabokat a HURCO megmunkálóközpontba, majd miután a munkadarabok elkészülnek, kiveszi és újra lehelyezi azokat a tálcákra. A cellát az EROWA JMS 4.0 folyamatirányítási rendszer vezérli. „A kezelőnek csupán annyi feladata marad, hogy beprogramozza a szerszámgépet és feltöltse a cellában található polcokat” – magyarázta Michael Auer.

Megbízható, kimagasló éltartamú esztergaközpontok

A 2018-as AMB kiállításon a HURCO a strapabíró TMM8i esztergagép példáján keresztül mutatta be, milyen kínálattal rendelkezik a közepes méretű munkadarabok esztergálására és komplett megmunkálására szolgáló többtengelyes esztergaközpontok terén. A kezelőt itt is gyors és biztonságos programozás várja. A DXF-rajzok egyszerűen importálhatók, a párbeszédes és NC-programozás pedig egyedileg összekapcsolható egymással. A szerszámváltó valamennyi szerszámállomásán hajtott szerszámok is használhatók, ami leegyszerűsíti a gép beállítását.

Talkumi megmunkálóközpontok

A standnál a Talkumi H sorozatáról is tájékoztatást kaphattak az érdeklődők. A portálgépek gyorsak, kimagasló precizitással végzik a megmunkálást, ezáltal kiválóan alkalmasak szerszám- és formagyártásra. Az alapfelszereltség része a közvetlen és abszolút útmérő rendszer, valamennyi tengely közvetlen hajtása, valamint az elektronikus hőmérséklet-kompenzáció. A gépek Heidenhain vezérléssel rendelkeznek, amely párbeszédes, párhuzamos és szabad kontúr programozás, valamint ISO NC-programozás lehetőségét biztosítja.

www.hurco.com, www.singleproduct.hu

HURCO

A HURCO és a folyamatautomatizálás szakértőjének számító EROWA közös megoldást fejlesztett ki a szerszámgépek automatizált berakásához. A CNC-megmunkálóközpontok DNC-interfészen keresztül kapcsolódnak az EROWA gyártási rendszeréhez.

Hirdetés

További cikkek a témában