Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Az év innovátorai között a Goodyear

A Time Magazin az év egyik legjobb találmányának választotta a Goodyear Eagle-360 abroncskoncepciót.

goodyear-eagle-360-whiteA Time magazin technológia rovatának szerkesztői minden évben listát készítenek az év „legjobb találmányairól, melyek jobbá, intelligensebbé és esetenként egy kicsit szórakoztatóbbá teszik a világot”.

Az idei lista 25 találmányt tartalmaz, köztük találunk levitáló izzót, összehajtható kerékpáros bukósisakot, a Nike önbefűző cipőjét, hajszárítót, VR-szemüveget, a Tesla és a SolarCity együttműködésével kifejlesztett szolártetőt, és bekerült a listába a Goodyear Eagle-360 abroncskoncepciója is.

A Goodyear Eagle-360 egy gömb alakú abroncs, mely a biztonság fokozása érdekében maximális manőverezhetőséget, kapcsolatot és bionikus megoldásokat biztosítana az önvezető járművek számára.

„Az önvezető járművek vezetőitől elvárt interakció és beavatkozások fokozatos csökkentésével a jövőben az abroncsoknak a mostaninál is fontosabb szerepük lesz az úttal való elsődleges kapcsolatként” – mondta Joe Zekoski, a Goodyear műszaki igazgatója.

„A Goodyear abroncskoncepciói kettős szerepet hivatottak betölteni a jövőben, mind a hagyományos gondolkodásmód határait feszegető kreatív platformként, mind a következő generációs technológiák kísérleti terepeként. Bár az Eagle-360 a jövő koncepciója, egyben a Goodyear innovációs stratégiájának és az intelligens és biztonságos mobilitással kapcsolatos jövőképének létfontosságú eleme is.”

A koncepció technológiáját bemutató videó:

 

Forrás: Goodyear sajtóközlemény

 

Hirdetés

További cikkek a témában