Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

DG cserélhető fejű marórendszer

Jóval több mint 1000 egyedi megoldással és számos standard változattal a HORN gazdaságos és erőforrás-takarékos szerszámmegoldást mutat be a DG moduláris cserélhető fejű marórendszerével.

Az új szerszámgenerációval a HORN optimalizálta a vágófej és a szár közötti interfészt a nagyobb sokoldalúság, stabilitás és nagyobb váltási pontosság érdekében. Ezt a cserélhető fej új, tömör keményfém monoblokk kialakítása teszi lehetővé. Ez azt jelenti, hogy a felület és a kívánt forgácsolóél-forma precíziós köszörüléssel készül egy keményfém nyersdarabból. A rendszer nagy pontosságot ér el egy vezetőcsap, egy precíziós trapézmenet és egy kúpos/lapos érintkező révén. A cserélési pontosság μ tartományban van. Ez csökkenti a beállítási időt és csökkenti a gyártási költségeket. A moduláris felépítés lehetővé teszi a gyors átállást egy másik forgácsolólapkára és az egyedi speciális megoldások alkalmazását.

A szárak tömör keményfém és acél kivitelben kaphatók. Forrás: Horn/Sauermann

A HORN a marórendszert standardként 10 mm, 12 mm, 16 mm, 20 mm és 25 mm átmérőkkel szállítja. Ezen kívül számos vágóél-forma áll rendelkezésre raktárról a leggyakoribb megmunkálási feladatokhoz. A felhasználó választhat 0,5 x átmérőjű vagy 1 x átmérőjű vágóélhosszúságú cserélhető fejet. A szárak tömör keményfém és acél kivitelben kaphatók. Minden típus rendelkezik belső hűtőfolyadék-ellátással. A P és K anyagcsoportok gazdaságos és termelékeny megmunkálásához a HORN az új RC4P bevonatot kínálja.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában