Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Mesés világokban merülhetsz el különleges építőkészletekkel

Sokan álmodoztunk arról gyermekként, hogy mi volna akkor, ha a mesefigurák életre kelnének, vagy mi magunk csöppennénk bele egy mesevilágba. Eltöprengtünk azon, hogy például miként nézne ki a valóságban a kis hableány, vagy éppen Jancsi és Juliska mézeskalács házikója.

A Bravostore által kínált LEGO építőkészletek között számos mesetémájú szettet is találhatsz. A mesehősöket így a fizikai térben is lehet mozgatni, némi fantázia segítségével pedig akár életre is kelthetők.

Milyen mesék alapján készültek LEGO szettek?

Számos ismert mese alapján készültek már építőjáték-készletek. Van Mickey egeres, Pókemberes LEGO szett éppúgy, mint ahogyan meg lehet vásárolni a Hófehérke és a hét törpe házikóját LEGO kiszerelés formájában.

Utóbbi 2228 darabból áll, és nem kevesebb, mint tíz precízen megalkotott minifigurát is tartalmaz. Hófehérke és a törpék mellett a dobozban van a gonosz királynő álruhában és a herceg, továbbá mindezeken felül hat állatfigura is. Maga a készlet az első Disney hercegnőnek és barátainak állít emléket.

A házikó egy valódi műremek, igazán részletgazdag. Természetesen azonban nemcsak a kunyhó és a minifigurák vannak ebben a készletben, hanem a kívánságkút is helyet kapott benne. Nem hiányzik belőle az ikonikus üvegkoporsó sem, amiben Hófehérke vár az erdő mélyén az életmentő csókra. A klasszikus mese szinte megelevenedhet a szobádban, hiszen a kidolgozott helyiségek, a világító kockával kellemesen meleg fényt árasztó konyhai tűzhely nagyon hangulatos. Ehhez természetesen elemeket is tartalmaz a szett.

Kiemelten ügyeltek a részletekre a készlet megalkotásakor

Mivel Hófehérke volt az első Disney hercegnő, így érthető, hogy kiemelt figyelmet fordítottak a szett elkészítésére. A tervező ügyelt arra, hogy a hét törpe, Tudor, Kuka, Szende, Morgó, Vidor, Szundi és Hapci egyedi személyiségjegyei is jól láthatók legyenek az arcukon és az öltözékükön egyaránt.

Bizonyos elemek kialakításához a már jól ismert LEGO elemeket kreatív módon hasznosították újra. Ilyen például az ablakkeret, ami a konyha mosogatójában köszön vissza. A fehér színt kapott hínárelemek pedig az előkertben kaptak szerepet, ezek lettek az előkert nyírfáinak vékony ágai. Ezek jól jelzik, milyen kreatív módon lehet felhasználni egy-egy doboznyi építőelemet.

Érdekességek a szett kapcsán

Hófehérke és a hét törpe házikója a polcod egyik legszebb díszévé válhat, de akár kiállítási darabként is funkcionálhat. A felnőttek számára készült építőkészlet órákon át tartó élményt nyújthat számodra, de akár a barátaiddal együtt is helyükre illeszthetitek a megannyi nosztalgikus elemet.

A LEGO Builder appnak köszönhető háromdimenziós építési útmutató ebben nagy segítségetekre lehet. Annak érdekében, hogy könnyen hozzá lehessen férni mindenhez, a tető egyik fele levehető.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés