Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Hogyan építsünk fel egy hatékony anti-aging bőrápolási rutint?

Az idő múlását sajnos nem tudjuk megállítani, és ugyanígy azt sem tudjuk megakadályozni, hogy a testünkön ott hagyja a nyomát. Mert bizony az öregedés jelei előbb-utóbb felbukkanak, pláne az arcunkon.

Eleinte még csak néhány apró, közelről is éppen, hogy látható szarkaláb jelenik meg, majd egyre mélyülnek és szaporodnak a barázdák a bőrön, ami ezzel együtt szép lassan a feszességét is elveszíti. Vajon ez a folyamat lelassítható a Helia-D ránctalanító krémjeinek segítségével, vagy bele kell törődni, hogy nincs mit tenni ellene?

Az öregedés nem kóros dolog

Sokan már eleve ott hibáznak, hogy egy rossz dologként tekintenek az idősödésre, holott egy teljesen természetes élettani folyamatról van szó, amit semmilyen csodaszerrel nem lehet sem megállítani, sem visszafordítani.

Nem is szabad tehát túlságosan elszántan hadakozni vele, hiszen így is, úgy is megtörténik. Ez persze korántsem jelenti azt, hogy ne vigyázhatnánk a testünkre és ne próbálhatnánk meg fiatalosan tartani! Főleg a bőrünket, ami a leginkább árulkodik a korunkról.

Ma már a modern technológiáknak köszönhetően számos hatékony szépészeti beavatkozás és kozmetikum áll rendelkezésre, melyek közül mindenki az igényei és a pénztárcája szerint tud választani.

Egy jól felépített otthoni anti-aging rutinnal pedig rengeteget tehetünk azért, hogy a bőrünk minél később kezdjen el látványosan öregedni.

Kombináljuk a hatóanyagokat

Nem szabad csodát várni egyetlen ránctalanító krémtől, sokkal eredményesebb az, ha “koktélszemléletet” alkalmazunk, azaz többféle hatóanyagot is használunk, amik erősítik, kiegészítik egymás hatását. Nézzük is meg, nagyjából hogyan épül fel egy ilyen rutin.

Először is szükség lesz egy arclemosóra, amivel eltávolítjuk a szennyeződéseket a bőrről. Az aktív összetevők ugyanis csak tiszta bőrön képesek kifejteni a hatásukat. A hámlasztás szintén lényeges, hisz megszabadítja a bőrt az elhalt hámsejtektől. Az AHA-sav érett bőrre tökéletes választás.

A ráncok elleni célzott kezeléshez használhatunk retinodiféléket vagy bakuchiolt, de a Matrixyl 3000 és az Argireline peptid is szuper anti-aging hatású összetevők. Ezeket megtaláljuk többféle krémben és szérumban is.

A hidratáló hatású és az antioxidáns hatóanyagokat is érdemes beépíteni a rutinunkba, például a hyaluronsavat és a C-vitamint.

Végezetül ne feledkezzünk meg a fényvédelemről sem, hiszen még a leggondosabban összeállított anti-aging rutin is sokkal kevésbé hatékony, ha a bőrünket szabadon érik a káros UV-sugarak. A fényvédő napi szintű használata már önmagában is egy jelentős lépés a bőr fiatalosságának megőrzése érdekében.

A bőrporblémák kezelése

Ha a ráncokon kívül még más problémák is vannak, amik ellen szeretnénk hatékonyan fellépni – például pattanások, pigmentfoltok, rosacea – akkor bővítsük a rutinunkat olyan készítményekkel, amik ezekre célzottan ható összetevőket tartalmaznak.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés