Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Lakásfűtés – a PB-gáz rendszer 3 előnye!

Mind a ház fűtési módjának tervezési szakaszban történő megválasztása, mind a hőforrás cseréje egy meglévő épületben jelentős befektetést jelent. Olyan vállalkozásról van szó, amelynek meg kell hoznia a várt eredményeket, és pénzügyi szempontból nyereségesnek kell lennie. Az egyik leggyakrabban választott lakásfűtési megoldás a PB-gáz, azaz a cseppfolyós gáz alapú rendszer. Miért olyan népszerű? Íme a gázüzemű kazán legfontosabb előnyei!

1.      Hatékonyság és környezetbarát megoldás

Mit jelent valójában a hatékonyság? Ez egy olyan fogalom, amely meghatározza egy adott folyamat során termelt mennyiség és a ráforditott mennyiség arányát. Ha otthona fűtésérőlvan szó, itt figyelembe kell venni az elfogyasztott, elégetett tüzelőanyag és a folyamat során keletkező hőmennyiség arányát. Minél több hő keletkezik, annál magasabb az üzemanyag-hatékonyság.

Becslések szerint a PB-gáz akár ötször hatékonyabb lehet, a hagyományos üzemanyagoknál – mindez a magas fűtőértékének köszönhető. Ráadásul a gáz stabil hőmérsékletszabályozást garantál a felhasználónak. Nemcsak helyiségek fűtésére, hanem főzésre vagy szárításra is a legjobb megoldás. Ezenkívül a propán (mivel ez a gáz gyakran PB-gázként fordul elő a fűtésben) környezetbarát nyersanyag. Égése nem jár semmilyen negatív következménnyel a természeti környezetre nézve.

2.      Karbantartásmentes telepítés

Az PB-üzemű kazán minden berendezésével együtt gyakorlatilag karbantartásmentesen működik. A felhasználónak nem kell külön begyújtania a kazánt, a tűzhelyt szabályozni vagy feltölteni az üzemanyagot. A teljes fűtési folyamat automatikus. A cseppfolyós gázzal történő fűtés ezért nagyon kényelmes megoldás. A fiatalok leginkább kényelemből és időmegtakarításból választják, az idősebbek pedig a gondtalanságot tartják fontosnak.

3.      Vonzó ár

A fűtőanyag ára az egyik legfontosabb paraméter, amelyet az otthoni fűtési mód kiválasztásakor figyelembe kell venni. A propánt vonzó és mindenekelőtt viszonylag stabil ár jellemzi, különösen a földgázhoz képest. Igaz, hogy egy ilyen típusú gázszerelésbe való beruházás magas egyszeri költséget jelent, de az alacsony üzemeltetési költségek elegendő kompenzációt jelentenek.

Azon töpreng, hogy melyik otthoni fűtés mellett döntsön? Ha karbantartást nem igénylő, környezetbarát és hatékony megoldást keres, a PB-gáz megfelel az elvárásainak! Ne hagyja, hogy a magas szerelési költségek elvegyék a kedvét – a későbbi használat során a cseppfolyósított gáznak köszönhetően sokat takaríthat meg.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés