Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Milyen a jó babafotó? Így fotózzunk, ha vászonkép formájában szeretnénk viszontlátni

A babafotózás már egy külön kategóriát képvisel lassan a fotós szakmán belül is, a szülők pedig ádáz harcot vívnak a technológiával, a fénnyel és nagyjából mindennel. De mit tehetünk annak érdekében, hogy különleges és legfőképpen minőségi képek készüljenek a piciről? A következő cikkben most olyan hasznos tippeket olvashatsz, amelyeknek te is a hasznát veszed majd.

Így készülnek az életképek

Szülőként nehéz megörökíteni azokat a pillanatokat, amelyeket fontosnak tartunk. Éppen ezért sokan döntenek úgy, hogy kedvenc babafotóikból vászonképeket készíttetnek. A Vászonkép Szalon vászonképeire garanciát is kapunk, így biztosak lehetünk abban, hogy gyermekünk arca sokáig mosolyog majd vissza ránk a falakról.

De a kiindulási pont egy minőségi fotó lenne. Nem kell rögtön tükörreflexes gépet venned azért, hogy jó fotót készíts, bármilyen gép megteszi, de a lényeg, hogy mindig legyen nálad valami, amivel fotózhatsz.

Nem szabad szünetet sem tartani a fotózásban, hiszen a babák rengeteget változnak, főleg az első néhány hónapban. A baba mérete is állandóan nő, ezért ezt is érdemes érzékeltetni. Napjainkban nagy divat például különböző tárgyak mellé helyezni a lurkót, és ezt a pozíciót folyamatosan megismételni.

A lényeg tehát, hogy olyan életképekben gondolkozzunk, amelyek a valóságot, a gyerek személyiségét örökítik meg.

Mire figyeljünk, ha profi képeket szeretnénk készíteni?

Nem kell komoly stúdiófelszereléssel rendelkeznünk, de a fényviszonyokra mindig figyelnünk kell. Az a jó, ha minél több fotó születik nappal, természetes fény mellett. Ám vigyázzunk, a vakító napsütésben nem biztos, hogy a legjobb eredményt kapjuk!

A legjobb talán az, ha a szabadban kattintgatunk, ám nem szabad alulöltöztetni a kicsit, nehogy megfázzon. Nincs olyan kép, ami megérne ennyit!

Szerepeljünk minél több fotón, sőt, az idősebb testvér jelenlétével még inkább fokozhatjuk a cuki hatást. Ne szalasszuk el a részleteket sem! Legyen sok-sok babafotó közeli fókusszal, például az orról, a szájról, a lábujjakról.

Mi a helyzet a háttérrel? Törekedjünk az egyszerűségre! A bézs, a szürke, a fehér háttér mindig beválik, hiszen így sokkal egyszerűbb profi hatású képeket készíteni.

Technikai tippek

  1.  A szürkeárnylat effekt az egyik legnépszerűbb módszer a fotók feljavítására, feldobására. Próbáljuk ki!
  2. Ne csak fotókat, videókat egyaránt készítsünk! Különösen a legfontosabb pillanatokról; ülni-járni tanulás, kerékpározás, táncolás, stb.
  3. Folyamatosan szelektáljunk! Ha nem szeretnénk órákig a képek előtt ülni, akkor hetente válogassunk közöttük.

A fentebb említett tanácsok támpontként szolgálnak számunkra. Remélem, hogy segíthettem egy kicsit azoknak a szülőknek, akik gyönyörű képekkel szeretnék “kiplakátolni” otthonukat.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés