Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Hamarosan itt a jó idő: miért ne csinálhatnánk tavaszi összejövetelt a teraszon?

Pár hét és már nem kell esténként a házba szervezni a baráti összejöveteleket. Irány a terasz! Készítsük elő a grillt, és persze minden más olyan kényelmi eszközt, amivel egy igazán felejthetetlen estet varázsolhatunk a szeretteiknek, barátainknak. Mire lesz szükségünk?

A komfort alapjai

Igaz, hogy májusban már este is kellemes az idő, de azért ez nem mindig garancia arra, hogy egy szál pólóban ücsörögjünk kint hajnal kettőkor is. Ezért a legjobb, ha már előre bekészítünk pár pokrócot és kényelmes párnákkal tesszük még élvezetesebbé a kinti székek és ülőkék komfortját. A hangulatot feldobhatjuk fényfüzérekkel, és az asztalra gyertyákat, illetve kínáló tálakat helyezhetünk. Nem árt, ha ilyenkor beszerzünk egy szúnyogriasztós gyertyát is például: jó időben már előjönnek a vérszívók is éjjel. A teraszról nem hiányozhatnak a növények sem. Ha nem vagyunk nagy növénybarátok, és még egy kaktusz is meghal a kezeink között, arra is van megoldás. Fillérekért vásárolhatunk muskátlikat, amelyek még egy apokalipszist is túlélnének, cserébe viszont csodálatos virágáradattal hálálják meg a legapróbb odafigyelést is. Ezekből a növényekből már nagyon sokféle szín és forma kapható, és nem kötelező virágládába ültetni. Egy cserépnyi a terasz megfelelő pontján igazán dizájnossá teszi az összhatást. Ezen kívül konyhai fűszereket is rakhatunk a teraszra, ha nem vagyunk profi kertészek. A bazsalikom, a snidling és a rozmaring például kifejezetten könnyen tartható, és a vendégeink is imádni fogják.

Ne felejtsük ki az elektronikát

Ahhoz, hogy egy igazán hangulatos kinti összejövetelt szervezzünk, elengedhetetlen az elektromosság. Készítsük be már jó előre a hosszabbítókat, dugjuk be a hangfalat, és ha elektromos a grillünk, azt is, persze vigyázva a biztonságra. Ezen kívül akár kinti mozizást is rendezhetünk. Kivihetjük a laptopot vagy egy okos tv-t, és tarthatunk például egy jó kis horrorfilmes estet a teraszon. A HDMI kábelek segítségével pedig rá is köthetjük bármelyik mai tv-re a számítógépünket: ezzel közvetlen online játszhatjuk le a filmeket vagy a videóklipeket, ami több vendég esetén kifejezetten hasznos, hiszen a nagy méret miatt mindenki jól látja majd a filmet.

Ne bonyolítsuk túl a rágcsákat

Ha van időnk, akkor persze nyugodtan vegyük elő a gasztronómiai tudásunkat, ám ha nincs, akkor tökéletesen megfelelnek a retró szendvicsek, és az előre kész tésztából kreált sajtos rágcsálnivalók is. A lényeg, hogy mindenképp olyan rágcsálnivalókat válasszunk, amiket könnyedén be tudunk dobozolni, és onnan fogyasztani. A teraszos összejöveteleket ugyanis nem csak mi, de a rovarok is nagyon kedvelik, továbbá a párás levegő sem tesz jót például a chipseknek. Ezért készüljünk fel dobozokból és zacskókból: mindig abba rakjunk mindent. Ezzel a megoldással egész éjjel frissen tarthatjuk az ennivalókat.

Készítsünk meleg italokat

Meglepő lehet, de valójában nagyon fontos lépés a tavaszi kerti partiknál, ha finom meleg teával is kínáljuk a vendégeinket. Az idő ugyan ilyenkor már kellemes, de könnyedén akadhatnak hűvösebb szelek, ami könnyen véget vethet a mulatozásnak. Ezért nyugodtan fordulhatunk még ilyenkor is a forró italok felé. A tehát tálalhatjuk akár rummal is, illetve számtalan finom forró csokit, kakaót dobhatunk össze erre az alkalomra a megszokott alkoholos és szénsavas üdítők mellett. Egyrészt az ilyen forró italok az alkohol hatásait is mérséklik, másrészt kellemesen felmelegítenek, ha esetleg éjjel kicsit hűvösebbé válna az idő a teraszon.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés