Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Már digitálisan is elérhető a Beckhoff Magazin

A Beckhoff Automation Kft. kiadványával eddig nyomtatott formában, többnyire rendezvényeiken találkozhattak. A koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt azonban a vállalat úgy döntött, hogy ezentúl digitális formában is elérhetővé teszik a magazint.

perecz_tamas“Büszkék vagyunk arra, hogy a Beckhoff 2019-től klímasemleges, és a Verl környéki telephelyeken 2020. január 1-je óta zöld villamosenergiát vesz igénybe. Legújabb fejlesztéseink között szerepel a vezérlőszekrényen kívüli automatizálás terén új termékcsaládot képviselő AMI812x integrált szervomotorhajtás, és a PC-alapú gépvezérlés terén megszerzett széleskörű tapasztalatot IP65/67-es védettséggel ötvöző, közvetlenül a gépbe építhető, ultrakompakt C7015 ipari PC. Mindennapi életünkben egyre többet használjuk a korszerű módon kezelhető technológiákat, és ezek az igények az ipari vezérléseknél is felmerülnek, ezért írunk arról, hogyan valósítható meg a vizualizáció az Ipar 4.0 szellemében. A színpadgépészettel, színpadi berendezések karbantartásával és fejlesztésével, valamint új berendezések telepítésével foglalkozó Színpadautomatika Kft. megbízást kapott a Művészetek Palotájában található Fesztivál Színpad előszínpadi vezérlőrendszerének felújítására és továbbfejlesztésére, melynek sikertörténetét Önökkel is megosztjuk.”

– Perecz Tamás, A Beckhoff Automation Kft. ügyvezető igazgatója

Ízelítő a Magazinból

A Beckhoff Automation 2019-ben globálisan 903 millió euró összegű árbevételt ért el, ami az előző évi 916 millió eurós forgalomhoz képest csekély, 1%-os csökkenést jelent. A kis mértékű csökkenés ellenére a Beckhoff elégedett a teljesítménnyel, hiszen a vállalat alapjában véve a rendkívül nehézzé váló piaci környezetben is képes volt a tavalyi értékesítési szintet megtartani.

  • AMI812x: szervomotor, hajtás, és terepibusz-csatlakozás egybeépítve

Új, rendívül kisméretű és elosztott rendszerű, AMI812x-sorozatú integrált szervohajtásaival a Beckhoff tovább bővítette 48 V-os egyenfeszültségig terjedő, kompakt hajtástechnikai termékeinek kínálatát. A szervomotor, a kimeneti fokozat és a terepibusz  integrálása révén helytakarékos kialakítású eszközök kiválóan alkalmasak vezérlőszekrényen kívüli automatizálási feladatok megoldására, 400 W-os mozgatási teljesítményig.

  • C7015 ultrakompakt ipari PC: erőteljes Edge-eszköz IP 65/67-es védettséggel

Az új, C7015 típusú ipari PC a Beckhoff PC-alapú gépvezérlés terén megszerzett széleskörű tapasztalatait ötvözi az IP 65/67-es védettséggel. Ezek az Edge-eszközök a gépekre vagy egyéb berendezésekre közvetlenül ráhelyezhetők, és decentralizált architektúrákban kitűnően alkalmazhatók. Többmagos felépítésüknek köszönhetően rendkívül nagy számítási teljesítményt nyújtanak. Használatukkal a vezérlőszekrényben hely takarítható meg, ami által leegyszerűsíthető a gépek kialakítása, és könnyebbé válik a későbbi rendszerbővítés.

  • Vizualizáció az Ipar 4.0 szellemében

A webfejlesztésben használt korszerű technológiák, mint a HTML5, a JavaScript vagy a CSS mára nem csak a fogyasztóoldali megoldásoknak ágyaznak meg, hanem az ipari és általános automatizálási folyamatok megjelenítésében is fontos szerepet játszanak. Nézzük meg, hogy hogyan valósítható meg a kor követelményeinek megfelelő felhasználói felületet, azaz, hogyan épül be a UI és a UX az ipar és az általános automatizálási folyamatok megjelenítésébe.

  • A Beckhoff PC-alapú vezérlésére épülő fejlesztések a Müpában

beckhoff_magazin

A Müpában található Fesztivál Színház a világ élvonalába tartozó akusztikai kialakításának köszönhetően egy többfunkciós színházterem. A Színpad Automatika Kft. 2019-ben kapott megbízást a Fesztivál Színház előszínpadi vezérlőrendszerének felújítására és továbbfejlesztésére, a megvalósítás során pedig a Beckhoff technológiáira esett a választás.

A veszélyes tüdőbetegséget okozó Covid-19 vírus terjedésének megakadályozása érdekében számos ország kijárási korlátozásokat és egyéb drasztikus intézkedéseket vezetett be a lakosság körében. Közben a tudósok kutatják azt az oltóanyagot, amely megvédheti a veszélyeztetett csoportokat a koronavírustól, az orvostechnológiai cégek pedig világszerte fáradhatatlanul dolgoznak az égetően szükséges berendezések gyártásán, egyes esetekben a Beckhoff technológiáit is felhasználva.

  • Szakdolgozat Beckhoff vezérlővel

Kovács István a Debreceni Egyetem Műszaki Karán végzett a mechatronikai mérnök mesterképzésben. Tanulmányai alatt ismerkedett meg a Beckhoff technológiáival, a 2019-ben megrendezett XXV. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyen pedig csapata egy Beckhoff CX2030 ipari PC-vel nevezett. A pozitív élmények és tapasztalatok alapján döntött úgy, hogy diplomamunkáját Beckhoff eszközök felhasználásával fogja megvalósítani.

További Információk: Beckhoff

Hirdetés

További cikkek a témában