Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Oktatás

ROBOSHOT fröccsöntőgép képzés

Workshop a FANUC hivatalos képzési központjában magasan képzett, az ipari technológiákban jártas szervizmérnök – oktató szakemberek segítségével sajátíthatják el az érdeklődők a FANUC robotok, CNC vezérlések és szerszámgépek működtetését, programozását és hibaelhárítását – tudjuk meg Kerekes Pétertől, a FANUC Hungary Kft. munkatársától.

A magas gyakorlati aránynak köszönhetően, az elméleti ismeretekkel kiegészítve az iparban is könnyen hasznosítható tudás megszerzésével gyakorlati szakembereket képzünk. Az oktatási tematikától függően az alapoktól egészen a professzionális felhasználási szintig eljuthatnak a résztvevők. Képzéseinken külön figyelmet fordítunk a gyakorlati problémákra, a mindennapokban megjelenő technológiai és műszaki kihívásokra.

roboshot

Mire alapulnak a ROBOSHOT képzések?

Például a ROBOSHOT kétnapos karbantartás képzés során a résztvevők végigveszik a gép üzemeltetéséhez kapcsolódó karbantartási feladatokat (ezek szükségességét a gép kijelzi), továbbá a kopó-fogyó alkatrészek cseréjét (elemek, szűrők, zsírzópatronok, fűtőpalástok, hőérzékelő, csigaés csiga alkatrészek). A képzés során a részvevők megismerik a gép elektromos és mechanikus felépítését, illetve a gyakorlatban elsajátítják a fenti alkatrészcserék szakszerű elvégzését.

Van lehetőség egyéni oktatási tematikára?

A ROBOSHOT Workshop képzés tematikája az ügyfél egyedi igényei szerint alakul, egy vagy

több konkrét témakörre felépítve. Lehetőség nyílik az ügyfelek helyi sajátosságait megvizsgálni, folyamatoptimalizálás, vagy ciklusidő csökkentés szempontjából. Különböző speciális funkciók megismerésére és használatuk elsajátítására is kiváló lehetőséget nyújt Workshop képzésünk. Akár konkrét ügyféligény alapján, de műszaki kollégáink segítségével is összeállítható a tematika. Ha már használják a berendezést, de szeretnék elmélyíteni tudásukat, vagy eddig nem használt speciális funkciókkal dolgoznának a jövőben, akkor az egyedi igények alapján összeállítható képzésünk a megoldás.

Hol tartják a képzéseiket?

Tulajdonképpen mindhárom képzésünk megtartható az ügyfelek telephelyén a saját berendezésük igénybevételével, de ugyanúgy törökbálinti Showroomunkban-műhelyünkben is kivitelezhetők. Mindkét lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai is, ezért a döntés mindig az ügyfél kezében van egy-egy megkeresés során. Ha a törökbálinti központunkban kérik az oktatást, akkor a résztvevők kizárólag a képzésre tudnak koncentrálni, nem zavarja őket semmilyen külső tényező, viszont nem a megszokott gépen és perifériás berendzéseken gyakorolnak, hanem típusazonos eszközökön. Amennyiben az ügyfél telephelyén tartjuk a képzést, akkor a saját gépeken tanulnak a résztvevők, viszont azok ez esetben állnak és nem termelnek. Továbbá a tapasztalatok alapján a részvevőket sokszor megzavarják hosszabb-rövidebb időre, hiszen ők a saját munkahelyükön tartózkodnak, munkaidőben.

Összességében a ROBOSHOT működtetés és a ROBOSHOT karbantartás képzésünk helyszínéül a törökbálinti székházunkat javasoljuk, talán a ROBOSHOT Workshop képzéseknél lehetnek fontosabbak a helyi sajátosságok.

Kik tartják képzéseiket?

Képzéseink hatékonyságának egyik legfontosabb tényezője az, hogy azokat nem kizárólag oktatással foglalkozó személyek tartják, hanem azok a szervizmérnök és applikációs mérnök kollégák, akik napi szinten javítják, karbantartják a gépeket, vagy éppen a telepítéseket, beüzemeléseket, teszteket végzik. Ez biztosítja, hogy valóban gyakorlatorientált és azonnal hasznosítható ismeretekkel gazdagodnak a résztvevők.

Három különböző tematikájú ROBOSHOT képzés érhető el a FANUC kínálatában:

  • ROBOSHOT működtetés (3 napos képzés)
  • ROBOSHOT karbantartás (2 napos képzés)
  • ROBOSHOT Workshop (1 napos képzés)

www.fanuc.eu/hu/hu/

Hirdetés

További cikkek a témában