Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Plug-and-play intelligens Screwdriver

Az új OnRobot Screwdriver perceken belül üzembe helyezhető, illetve funkcióváltást követően átállítható. A beépített intelligens funkciók, többek között a pontos nyomatékbeállítás és beágyazott tengelyvezérlés, leegyszerűsítik a programozást, valamint növelik a termelékenységet és a megtérülést, miközben javítják a minőséget.

Az OnRobot, az együttműködő alkalmazások eszközeinek gyártója, bejelenti intelligens, azonnal használható Screwdriverének kiadását, amellyel a gyártók az összeszerelési folyamatok széles skáláját automatizálhatják gyorsan, egyszerűen és rugalmasan. Ez régen várt könnyítés a gyártók számára, akik szívesen automatizálnák az ismétlődő, nem ergonomikus és gyakran következetlen manuális csavarhúzási folyamatokat, akik számára azonban gondot okoz a tipikus, több darabból összeálló csavarhúzási rendszerek integrálása és programozása.

Az OnRobot Screwdriver programozása rendkívül egyszerű, hiszen csak a megfelelő csavarhosszt és nyomatékot kell megadni a bármely fejlett robot betanító távvezérlőjén megtalálható felhasználói felületen. A pontos nyomatékvezérlővel és a beágyazott tengellyel az OnRobot Screwdriver automatikusan kiszámítja a következetes, pontos csavarhúzáshoz szükséges sebességet és erőt. A Screwdriver képes felismerni a helytelen csavarhosszt, ami által javulhat az általános minőség és csökkenhet a selejtek száma.A Screwdriver egyedi „z-tengelyének“ segítségével a szerszám a csavarokat magába húzza és automatikusan behajtja, amint a robotkar a megfelelő helyzetbe kerül, ezzel csökkentve a robotkar mozgását és egyszerűsítve a programozást. Az akár 35 mm hosszú csavarokat mozgás közben a Screwdriver teljes egészében visszahúzza, amíg a csavarozási művelet biztonságosan el nem kezdhető, tovább növelve a szerszám együttműködési képességeit.

A Screwdriver csavarméretek széles körét kezeli M1,6-től M6-ig, akár 50 mm csavarhosszig. Egyszerű programozásával és könnyen cserélhető fúróhegy rendszerével a Screwdriver gyorsan, perceken belül átváltható másik csavarméretre, -hosszra vagy gyártósorra, ezzel csökkentve az állásidőt és javítva a termelékenységet.

Enrico Krog Iversen, az OnRobot elnök-vezérigazgatója szerint:

„Jelenleg ez az egyik legfejlettebb termékünk. Egy olyan automatizált csavarhúzó szerszámot terveztünk, amely felhasználóink számára leegyszerűsít egy rendkívül bonyolult eljárást, ezáltal költséghatékonyabbá és könnyebbé téve a gyártók számára az előrelépést a jól kihasznált üzemidő, a termelési eredmények, a következetesség és a minőség terén.”

A Screwdriver a következő megbízható és intuitív funkciókat tartalmazza:

  • Beágyazott tengely a pontosság és könnyebb programozás érdekében
  • Precíz nyomatékszabályozás 0,15 Nm és 5 Nm között
  • Kezelt csavarméretek M1,6-től M6-ig, akár 50 mm csavarhosszig
  • Elérhető csavaradagolók
  • ESD-védelem az elektronikai szerelvényekhez
  • Rögzítés az OnRobot Quick Changerrel

A Screwdriver kompatibilis az OnRobot díjnyertes egyrendszeres megoldásával, azaz a legfejlettebb robotkarok és egyéb OnRobot termékek között egyesített mechanikai és elektronikai interfészt biztosító platformmal. Legújabb bővítésének köszönhetően a One System Solution már az ABB Robotics és a Hanwha Precision Machinery robotjaival is integrálható. Ezeknek a robotoknak a felhasználói már kihasználhatják bármely OnRobot-termék egységesített mechanikai és elektronikai interfészét az egyszerűbb integráció és gyorsabb megtérülés érdekében.

További információk: onrobot.com/scredriver

További cikkek a témában