Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

Digitális iker a gyógyszeriparban

A gyógyszeripar által jelenleg tesztelt innovatív „digitális iker” a gyógyszergyártás folyamatáról – mely az Internet of Things-en (IoT), a mesterséges intelligencián és az Advanced Analyticsen alapul – a hatékonyság és a rugalmasság fokozását szolgálja gyógyszeripari termékek gyártása során.

A kísérleti tanulmány tanulságai szerint ez a potenciálisan forradalmi megoldás új lehetőségeket teremt, pl. a meglévő folyamatok fenntarthatóbbá fejlesztésére. Mindez csökkenti a kísérletezés időigényét és pazarlását, szavatolja az állandó minőséget, és új, „tervezett minőség” modellek bevezetésével biztosítja, hogy a termék elsőre megfelelő legyen. A megoldás a folyamatok minősége és megbízhatósága terén is optimalizált intézkedésekkel szolgál.

A gyógyszeripari termékek gyártása és engedélyeztetése összetett és időigényes folyamat. E kihívások leküzdésére az Atos és a Siemens egyik globális gyógyszeripari partnere úgy döntött, hogy kipróbálja az Atos és a Siemens stratégiai globális partnersége keretében közös befektetéssel és üzleti együttműködéssel kifejlesztett és kiépített innovatív új megoldást. A „Folyamat digitális ikre” a gyártási folyamat adott lépésének teljes virtuális másolata, mely a tényleges berendezésbe telepített IoT érzékelőkkel van összekapcsolva.

Nagy mennyiségű összetett adatot állít elő, és azonnali képet ad a műveletek összes részletéről. A folyamat virtuális és fizikai ábrázolásainak ötvözésével, valamint előrejelző modellek és valós idejű analitika alkalmazásával az Atos és a Siemens segítenek a gyógyszeriparnak „újra feltalálni” a gyártási környezet kulcsfontosságú elemeit.

„Nagy öröm számunkra, hogy a globális gyógyszeripar szerves részévé tesszük a digitális technológiákat, hogy megbirkózhasson a jelen és a jövő kihívásaival”

– mondja Paul Albada Jelgersma, az IoT és a Siemens MindSphere Codex szolgáltatásainak vezető globális elnökhelyettese az Atosnál. Az Atos és a Siemens által kifejlesztett

„Folyamat Digitális Ikrével” megbízható digitális lenyomat jön létre a gyógyszeripari termékekről a termékfejlesztési ciklus során, a tervezéstől egészen a termelésig.”

„Az értéklánc minden egyes pontjának digitalizálásával a gyógyszeripar várhatóan gyorsabban tudja majd eljuttatni a gyógyszereket a laboratóriumoktól a betegekig.”

– mondja Rebecca Vangenechten, a Siemens gyógyszeripari üzletágának vezetője.

„Kihívásokkal teli út volt ez, mely során a partnerek a tudományra, technológiára és innovációra alapozva megteremtették a jövő folyamatfejlesztésének és gyártásának alapjait”.

A megoldáshoz az Atos az informatikai infrastruktúra, konzultálás, integráció és adattudomány terén – különösen a mesterséges intelligencia és az IoT megoldásokhoz és szolgáltatásokhoz fűződő Codex-szel kapcsolatosan – szerzett szakértelmét, a Siemens pedig a gyógyszeripari OT rendszerekkel kapcsolatos Digitális Vállalati szakértelmét nyújtja, melynek fontos részei a Simatic Sipat a minőség valós idejű nyomon követéséhez és a StarCCM+ , valamint a HEEDS a folyamatok modellezéséhez és szimulálásához.

Az Atos és a Siemens előre integrált digitális iker megoldása természetének köszönhetően bármely léptékű vagy összetettségű termelési folyamatban alkalmazható. A technológiai építőelemek kiigazításával az Atos és a Siemens hatékonyabban tudják az ügyfél igényeihez szabni a digitális iker alkalmazását a gyógyszeriparban, a vegyiparban, a folyamatipar ágazataiban és egyéb piacokon.

Forrás: Siemens

Hirdetés

További cikkek a témában