Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

Dolgozók biztonsága az energiaszektorban

Az új technológia célja, hogy digitalizálja az energetikai szektorban az üzemeltető tapasztalatait, továbbá javítsa a helyszíni és a vezérlőtermi műveletek közötti interakciót.

Felmérések szerint az iparban bekövetkező leállások több mint 20%-a emberi hibából származik, ezért lehetővé kell tenni egyfajta konzisztenciát a manuális eljárások végrehajtása, a helyszíni üzemeltetési eljárások, valamint a karbantartási, illetve javítási technikák szabványosítása, a vezérlőtermi rendszerintegráció szabályozottabbá tétele, továbbá a feljegyzések digitális rögzítése terén, hogy az üzemeltetés során felhalmozott ismeretek ne vesszenek el és hasznosíthatók legyenek.

Az operatív állomány tagjai ipari tabletek, okostelefonok és Microsoft HoloLens szemüvegek segítségével, a kéz használata nélkül férhetnek majd hozzá az üzemek eszközállományára, eljárásaira és folyamataira vonatkozó valós idejű adatokhoz, ami megnöveli a valós idejű együttműködés lehetőségét, és azonnali adatbevitelt tesz lehetővé közvetlenül a helyszínen, a felhasználói felületről. Az energetika nagyvállalataival karöltve létrehozott rendszer bármilyen ipari környezetben, zöld- és barnamezős beruházások keretében megvalósult telephelyeken, üzemindítás, rutinjellegű karbantartás és kényszerű üzemleállás esetén egyaránt alkalmazható.

Az olaj- és gázipar, a vegyipar, a feldolgozóipar, az energiaipar és a vízgazdálkodás területén működő gazdasági szereplők támogatásán keresztül ez a megoldás azzal fog hozzájárulni az üzemi eljárások átalakításához, hogy a digitalizációban, a mobilitásban és a konnektivitásban rejlő erőt közvetlenül a helyszínen dolgozó munkavállalók kezébe adja. Ez a megoldás is jó példája annak, ahogy a munkaerő-gazdálkodás vállalati szintű alkalmazásait támogatni lehet,  azokat az alkalmazásokat, amelyek célja, hogy a munkavállalók – bárhol dolgozzanak is – önállóan kezelhessék a rendszert.

Ezekben a nehéz időkben fontosabb, mint valaha, hogy a dolgozók biztonsága és termelékenysége között húzódó keskeny határon megtaláljuk az egyensúlyt. Az ABB elkötelezetten kiáll mindkét szempont mellett, azaz vallja, hogy meg kell védeni az embereket, ugyanakkor a távoli hozzáférés lehetőségének, valamint digitális eszközöknek és megoldásoknak a biztosításán keresztül segíteni kell a vállalkozások talpon maradását, a legalapvetőbb szolgáltatások folyamatos működését.

Az ABB Energy Industries célja a biztonságosabb, okosabb és fenntarthatóbb projektek és működés előmozdítása, ehhez pedig olyan innovatív és integrált megoldásokat dolgoz ki, amelyek hozzájárulnak az ipar digitalizációjához, automatizálásához és villamosításához. Embereket és technológiákat kapcsolnak össze, hogy hozzájáruljanak ügyfeleik sikeréhez és a közösségek fejlődéséhez.

Hirdetés

További cikkek a témában