Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Ötszörös megrendelés Teslára

Miközben a kínai autóeladások 43 százalékkal csökkentek márciusban, a Teslákra meglehetősen nagy az igény.

Több mint ötszörösére emelkedtek a Tesla sanghaji gyárának megrendelései márciusban februárhoz képest – derül ki a az LMC Automotive járműipari tanácsadó cég adataiból.

Rekordra ugrott az elektromos autók eladási aránya Németországban

A villanyautókat autókat gyártó amerikai vállalat tavaly év végén megnyílt sanghaji üzemébe márciusban 12 709 autóra érkezett rendelés, szemben a februári, 2314-gyel.

A megrendelések megemelkedése azonban a Tesla esetében egyedülállónak számít, Kínában ugyanis az autóeladások 43,3 százalékkal estek vissza márciusban éves összehasonlításban a Kínai Gépjárműgyártók Szövetségének (CAAM) adatai szerint. Bár a márciusi adat javulást jelentett a februári, 79 százalékos csökkenéshez képest, a járműeladások így is 21. hónapja hanyatlanak folyamatosan Kínában.

Az elektromos és hibrid autók (new energy vehicles, NEV) értékesítése terén szintén csökkenést tapasztaltak márciusban. 53 ezer darabot adtak el a hónapban a szövetség jelentése szerint, ami nem tartalmazza a Tesla eladásait, az amerikai gyártó ugyanis nem ad adatokat a kínai szövetségnek. A szövetség egy 204 gyártó bevonásával készült felmérés alapján azt is közölte, hogy a járvány megfékezésére elrendelt üzemzárások feloldását követően a termelés 99,5 százalékban helyreállt, és a dolgozók 86 százaléka tért már vissza a munkahelyére.

Forrás: Napi.hu

Hirdetés

További cikkek a témában