Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

Intelligens műszaki megoldások közvetlenül a felhőben

Rendkívül hatékony IoT automatizálási stratégiák a TwinCAT Cloud Engineering platform segítségével.

PC-alapú vezérléssel rendkívül hatékony IoT-alapú automatizálási stratégiák megvalósításához is ideális centralizált, nyílt és átfogó gépvezérlési platform létesíthető, ami úgy kapcsolja össze a gépeket, üzemeket és gyártósorokat, hogy hatékonyságukat a folyamatok egészében maximálisan ki lehessen használni. Ezen a területen új dimenziót jelent a TwinCAT Cloud Engineering, amely megkönnyíti a TwinCAT-példányok, illetve a felhőben található vezérlők létrehozását és kezelhetőségét.

A TwinCAT Cloud Engineering segítségével közvetlenül a felhőben hozhatók létre a már meglévő TwinCAT műszaki megoldások és futtatható termékek példányai. A további szoftvert nem igénylő új megoldás böngészővel gyorsan és könnyen elérhető a Beckhoff honlapjáról, ráadásul a regisztrált felhasználók akár korábban nem támogatott eszközökről, például táblagépekről is használhatják a TwinCAT fejlesztőkörnyezetet.

twincat cloud engineering

A TwinCAT Cloud Engineering megkönnyíti az Ipar 4.0 környezetek akár globálisan elosztott vezérlőrendszereinek kezelését és karbantartását

A létrehozott TwinCAT Cloud Engineering példányok védett átviteli csatornán keresztül köthetők össze a fizikai vezérlést végző eszközökkel, ezáltal nem csak a TwinCAT vezérlőarchitektúra előnyeit használhatók ki – a környezet egy forráskódkezelő adattárház révén az elosztott együttműködést is támogatja. A felhőben futó TwinCAT Cloud Engineering példányok elérése különösen új felhasználók számára nyújt ideális és átfogó alapot a TwinCAT környezet megismeréséhez.

Az eddig említetteken felül a TwinCAT Cloud Engineering segítségével teljes TwinCAT architektúrák helyezhetők át a felhőbe. A hagyományos TwinCAT környezethez képest az egyetlen különbség az, hogy egy fejlesztésre használt helyi PC helyett itt virtuális gép használható. A megoldás egyik előnye, hogy nem kell egy új szoftverkörnyezet használatát megtanulni, a mérnökök továbbra is az általuk megszokott fejlesztőkörnyezetben dolgozhatnak. Másik előnye, hogy az egyes gépgenerációk igényeihez szabott különböző szoftververziókat nem kell egyedi gépeken helyileg telepíteni és karbantartani, mivel az eltérő programváltozatokkal külön TwinCAT Cloud Engineering példányok futtathatók, amelyek tetszés szerint távolról bármikor elérhetők. A projektállományok egy forráskódkezelési adattárházban találhatók, amely közvetlenül elérhető a TwinCAT Engineering környezetből.

Hatékony csapatmunka forráskódkezeléssel

A korszerű forráskódkezelési funkciók megkönnyítik a Git-alapú rendszerekhez való csatlakozást és az ott tárolt automatizálási projektek kezelését. A TwinCAT Multi-User funkció egyszerű, fennakadásmentes és különleges műszaki háttérismeretet nem igénylő hozzáférést biztosít a forráskódkezelő adattárházhoz, ahol a TwinCAT Cloud Engineering használatával többen, közösen és egyidejűleg dolgozhatnak számos példányon úgy, hogy a Git-kiszolgálót beépítik a példányba, vagy egy Git-alapú felhőszolgáltatást használnak.

További Információk:

https://www.beckhoff.com/twincat-cloud-engineering/

További cikkek a témában